Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun ve Balinalardan DeFi Devinin Coin’i İçin Geri Adım: 650 Milyon Dolar Çekildi!

Merkezyetsiz finans (DeFi) devi MakerDAO’nun (MKR), DAI Tasarruf Oranı (DSR) adı verilen yıllık faiz getiri oranını %8’den %5’e düşürmesinin ardından Justin Sun ve balinalar çıkış yapmaya başladı.

Dai (DAI) stablecoin’in ihraççısı MakerDAO, geçtiğimiz günlerde DSR’yi radikal bir kararla %3’ten %8’e çıkarmasıyla birlikte TRON (TRX) kurucusu Justin Sun ve balinalar platforma akın etmişti. MakerDAO bu oranın yükseltilmesinin ardından kısa bir sonra harekete geçmişti.

DeFi devi tarafından 17 Ağustos’ta sunulan ve dün yürürlüğe giren teklif ile birlikte DSR %5’e düşürülünce Justin Sun ve balinalardan geri adım geldi. Justin Sun, MakerDAO’nun getiri oranını %8’e yükseltmesinin ardından yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapmıştı.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerine göre Justin Sun tarafından kontrol edilen iki cüzdan, DSR havuzundan 206 milyon dolar değerinde DAI ve yaklaşık 445 milyon dolar değerinde 235 bin wstETH çekti. Öte yandan platform üzerinden birçok balinanın da çıkış yaptığı gözlemlendi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) son faiz artırımının ardından ABD merkezli bankaların dolara yıllık %5 ila %5,5 arasında faiz getirisi sağladığı varsayıldığında MakerDAO’nun %8’lik stablecoin getirisi oldukça dikkat çekmişti. Ancak son gelen hamle ile birlikte MakerDAO, yaklaşık olarak bankalarla aynı faizi vermeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!