Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’a Binance Destekli Stablecoin Hakkında Dava: Gizlice Alım Yaptı!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun gizlice Binance destekli True USD (TUSD) almak ve bu varlıklar piyasa manipülasyonu yapmakla suçlandı.

Justin Sun’a gizlice dünyanın en büyük kripto para borsası Binance destekli TUSD almak ve bu alımlarla kripto para piyasasını manipüle etmek gerekçesiyle dava açıldı. Davayı kripto para piyasası için çeşitli etkin çözümler sunan Archblock şirketinin kurucusu açtı. Dava dosyasında davayı açan kişinin ismi gizli tutulsa da Archblock şirketinin kurucusu ve CEO’su Robert Mao olarak biliniyor.

Davanın detaylarında yer alan iddialara göre Sun, gizlice TUSD alımı yapmak için çeşitli kişi ve kurumları aracı olarak kullandı. Ayrıca dava dosyasında Sun’ın bu alımları yaparak piyasayı manipüle ettiğine yer verildi. Hem Justin Sun hem de TUSD cephesi iddiaları yalanladı.

ABD baskıları sonucunda stablecoin ihraççısı Paxos’un TUSD’u ihraç etmeyi bırakmasının ardından devreye kripto para borası Binance girmişti. Binance, son dönemlerde TUSD desteği ile dikkat çeken bir borsa oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz mart ayında Justin Sun ve bağlantılı 3 şirkete yasadışı menkul kıymet satışı sebebi ile dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!