Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan 88 Bin Etherlik Stake Daha: Şimdiye Kadar 470 Milyon Dolar!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, likit staking protokolü Lido Finance (LDO) üzerinde 144 milyon dolar değerinde 88 bin Ethereum (ETH) daha stake etti. 

On-chain verilerine göre Justin Sun, TSİ 27 Şubat 09.45 itibariyle Lido’ya 88 bin ETH göndererek aynı miktarda stETH aldı. Sun’ın yaptığı bu son işlemle birlikte kişisel olarak stake ettiği miktar yaklaşık yarım milyar dolara yaklaşarak 288 bin ETH olmuş oldu.

Sun, habere konu olan milyon dolarlık transfer için sadece 2,93 dolar işlem ücreti ödedi.

Yaklaşık üç gün önce Lido üzerindeki stake rekorunu kırarak 200 bin ETH işlem gerçekleştiren Sun, kripto camiasının gündemine oturmuştu.

Özellikle son dönemde ABD tarafından merkezi borsalar (DEX) üzerinde yaratılan stake işlemlerine karşı baskının artması başta Sun gibi sektörün popüler isimleri olmak üzere kullanıcıları merkeziyetsiz finans (DeFi) sistemlerini kullanmaya itiyor.

Son olarak Coinbase CEO’su Brian Armstrong tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Ethereum gibi altcoinlerin stake edilmesini yasaklamak istediğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!