Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Vitalik Buterin’e: ‘Yazıklar Olsun!’

TRON CEO’su Justin Sun, sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve Vitalik Buterin için ağır ithamlarda bulundu. Sun bu paylaşımında ConsenSys’i ve Buterin’i Ethereum için paralı troll tutmakla suçladı.

Paralı Troller

Sosyal medyadaki kripto para takipçilerine baktığımızda karşımıza birbirinden farklı profiller çıkıyor. Bunlardan bazıları kripto para fiyatlarını takip ediyor, bazılarıysa sektördeki yenilikleri.

Bazı profiller var ki sadece bir kripto para hakkında gönderi paylaşıyor, yorum yapıyor. Bu profili kullanan kişiler, o kripto para hakkında olumsuz yorum yapan insanlara adeta saldırıyor, o kripto parayı fanatiklik düzeyinde koruyor. İşte bu hesaplardan bazıları aslında bunu sadece para için yapıyor.

Ben Munster kısa süre önce Decrypt için yazdığı yazıda bu trollerden bahsetti. Munster’ın açıklamalarına göre özellikle Ethereum Foundation bu trolleri aktif bir şekilde kullanıyor. Munster bu trollerden bazılarına örnek olarak Antiprosynthesis’i gösteriyor. Kendisinin açıklamalarına göre Twitter’daki bu kullanıcı Ethereum hakkında paylaştığı olumlu gönderiler sayesinde 15 bin dolar topladı.

Sosyal medyada TRON’un en sıkı destekçilerinden biri olan Udi Wertheimer da geçen hafta bu konuyla ilgili bir gönderi paylaştı. Wertheimer Ethereum Foundation’ın sırf bu paralı troller için 70 bin dolar civarında masraf yaptığını söyledi. Munster’ın açıklamalarına göre Ethereum Foundation bu harcamaları “basın hibeleri” adı altında harcıyor.

Justin Sun’ın Açıklamaları

Block.one CEO’su Brendan Blumer, sosyal medya hesabından Munster’ın yazdığı bu yazı paylaştı. Blumer bu paylaşımında Vitalik Buterin gibi isimleri kınadı ve kripto para topluluğunun birbirini desteklemesi gerektiğinden bahsetti.

TRON CEO’su Justin Sun kısa süre sonra Blumer’in bu paylaşımıyla ilgili bir yorum yaptı. Doğrudan Vitalik Buterin’e gönderme yapan Sun, TRON’un başka projelere saldırmak için asla kendi topluluğundaki isimlere ödeme yapmayacağını söyledi. Kripto para projelerinin birbirlerini desteklemeleri gerektiğini söyleyen Sun, Vitalik Buterin için “yazıklar olsun” yorumu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment