Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Valisi Blockchain Yararına İki Yasayı Onayladı

28 Eylül tarihinde, Kaliforniya valisi Jerry Brown, blockchain teknolojisinin gelişimini ve kabulünü destekleyen iki yeni yasaya onay verdi.

Valinin yaptığı basın açıklamasında Kaliforniya Eyaletinin blockchain teknolojisinin işletmeleri güçlendirmedeki potansiyelini kabul ettiğini ve bunun dünyanın en büyük beşinci ekonomisine de çok büyük bir ekonomik avantaj sağlayacağını vurguladı. Resmi basın açıklamasının bir kısmı şu şekilde:

”Teknolojide küresel bir lider olan Kaliforniya, yeni çıkan blockchain teknolojisini tanıyan ve tanımlayan iki yeni yasa ile devasa bir adım attı. Blockchain teknolojisi firmalar tarafından kayıtları tutmak ve blockchain  ile halka açık / gizli ortaklıkların araştırılması ve kurulması için kullanılacak.”

Söz konusu blockchain yasaları AB2658 ve SB838 olarak kayda geçti ve sırasıyla Ian Calderon ve Sen tarafından hazırlandı.  Yasanın devamında Kaliforniya içerisinde blockchain endüstrisini temsil edecek ve düzenleyici çerçevelerle ilgilenecek bir grup oluşturulması ibaresi de yer almakta.

Blockchain Savunma Koalisyonu Müdürü Ally Madina da endüstrinin potansiyeline vurgu yapanlardan. Madina blockchain’in gelecekte diğer endüstrileri de geliştirebileceğine değindi ve şunları ifade etti:

”Yakın gelecekte Blockchain’in bir çok endüstriyi kökünden değiştirecek potansiyeli var. Kaliforniya’nın bu endüstriyi eyaletimizdeki ekonomik bir gelişme olarak tanıması ve desteklemesi çok önemli.”

Başka bir ABD senatörü olan Robert Hertzberg de söz konusu blockchain yasaları hakkında konuştu ve Kaliforniya’nın yeniliklerin ve fırsatların şehri olduğunu ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment