Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Kraliyet Bankası: ‘Bankalar XRP Sayesinde Yüzde 46’lık Tasarruf Elde Edebilirler’

Kanada Kraliyet Bankası (RBC), Ripple’ın kullandığı teknoloji hakkında bir değerlendirme yazısı yayınladı ve XRP ağı hakkında çeşitli yorumlarda bulundu. Kanada Kraliyet Bankası’nın araştırmalarına göre XRP, bankaların işlem başına %46 oranında tasarruf etmesini sağlayabilir.

RBC Şubat 2016 dönemlerinde Ripple’ın teknolojisini araştırmaya başladığını duyurmuştu. Bankanın bu araştırmaları yapmasındaki amaç Blockchain teknolojisinin bankacılık sektöründe ne gibi faydalar sunabileceğini görmekti. 16 milyondan fazla müşterisi bulunan ve Kanada’nın en büyük bankası olan RBC, yaptığı araştırmalar sonucunda XRP’nin bankalar için son derece kullanışlı olabileceği kanaatine vardı.

Paradan ve Zamandan Tasarruf

RBC’nin yayınladığı yazıda Ripple’a ve XRP’ye dair genel bir değerlendirme görmek mümkün. Yayınlanan yazıda Ripple hakkında şu yorum yapılıyor:

“Ripple finansal kurumların katıldığı bir ağ (Ripplenet) ve açık kaynaklı, eşten eşe, merkezsiz bir protokol oluşturdu. Ripple ayrıca ödemeleri işlemeyi sağlayan (xCurrent), likiditeyi destekleyen (xRapid) ve ödeme erişimi sağlayan (xVia) teknolojiler de geliştirdi.”

RBC’ye göre XRP kullanan finansal kurumlar döviz oranlarında ve döviz işlemlerinden kesilen bedellerde şeffaflık yakalayabilirler. RBC’nin araştırmalarına göre bankalar işlem başına %46 oranında tasarruf edebilirler ve bu oranın gayet cazip olduğunu söylemek gerek. Ayrıca RBC’nin araştırmalarına göre finansal kurumların ancak birkaç gün içinde gerçekleştirebildiği işlemler, XRP sayesinde saniyeler içinde tamamlanabiliyorlar.

Ripple’ın şirket olarak özellikle bankacılık sektörüne yoğunlaştığını ve XRP’nin özellikle bu alanda kullanılmak için elverişli olduğunu düşünürsek RBC gibi bir bankanın yaptığı bu araştırmayı Ripple için bir hayli olumlu sayabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment