Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada, Madencilere Elektriği İki Kat Daha Pahalı Satacak

Kripto para madenciliği, Kanada’da yeni yeni gelişen ve ciddi merak uyandıran bir iş kolu olarak karşmıza çıkıyor. Ülkede, ucuz elektriğe ulaşım kolay olduğu için, bu durum sebebiyle birçok madenci; ülkeye göç etmek ve işlerini buradan yürütmek istiyor. Ancak bu madencilerin gözüne kestirdiği en önemli yerlerden birisi olan Qubec şehrinden onlara kötü haber geldi. Quebec yönetimi, madencilere elektriği iki katına satmak için bir yasa çıkardı.

Güç Hydro Quebec’in Elinde

Bitcoin madenciliğinde güç dengesini değiştirme potansiyeli olan nadir yerlerden birisi olarak gösterilen Kanada’nın Quebec şehrinden madencilere bir darbe geldi. Bitcoin madenciliğinin çok ciddi elektrik tüketmesi sebebiyle, şehir sakinlerinin gündelik yaşantısında kullandığı elektriğin sekteye uğramasını istemeyen Quebec yönetimi, elektrik dağıtım firması Hydro Quebec ile konuştu ve madencilere elektriğin daha pahalıdan satılması fikri onaylandı.

Konuyla ilgili yürütülen çeşitli yasal prosedürlerin ardından, geçtiğimiz hafta sonu iş biraz daha netleşti. Düzenleyici firmalar ve Hydro Quebec bu zam üzerinde net bir şekilde mutabık kaldı. Ancak şehre daha önceden gelip burada faaliyet gösteren madencilik firmaları, bundan zarar görmeyecek. Yapılan açıklamada bu firmaların, herhangi bir şekilde zamlı tarifeye tabii tutulmayacağı; bu yeni kuralın sadece şehre bundan sonra gelecek şirketleri kapsayacağı belirtildi.

Quebec yönetimi ve Hydro Quebec’in elektrik arzını ve talebini dengede tutabilmek ve işlerin daha ‘sessiz’ bir şekilde yürümesini sağlamak için böyle bir şeyde mutabık kaldığı belirtilirken, yüksek enerji gerektirebilen kripto para madenciliğinin bu sayede kontrol altına alınabileceği belirtildi.

Kısa Vadede Ne Olacak?

Üstte de belirttiğimiz gibi, daha önce anlaşmaları tamamlanmış olan firmalar, bu yeni politikadan etkilenmeyecek. Elektrik konusunda gelecekte yaşanması muhtemel sorunların bu sayede önüne geçen Kanada’nın bu hamlesi ile birlikte Bitcoin madenciliğinin karlılığı bir kez daha sorgulanmaya başladı.

Diğer ülkelerin de bu noktada Kanada’nın politikasını takip edeceği belirtilirken, Bitcoin madenciliğinin kar getirdiği ülke sayısı ve bu karın miktarı giderek düşmeye başladı. Ancak bununla birlikte denetleyici firmaların bu sektörü net bir şekilde düzenlemesi de, herkes için olumlu bir haber olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment