Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Menkul Kıymetler Borsası, ICO’ların Aksine “Tam Olarak Düzenlenen” Token Fonlama Platformunu Başlattı

Kanada Menkul Kıymetler Borsası (CSE) 13 Şubat’ta, şirketlerin güvenli şekilde sermayelerini arttırmasına izin veren Ethereum (ETH) Blockchain’e dayanan bir menkul kıymet değişim ve ödeme platformunu yakında başlatacaklarını açıkladı.

CSE’nin yaptığı açıklamaya göre Blockchain tabanlı platformu kullanan şirketler, yatırımcılara sermayeyi artırmak için bir Security Token Offerings (STO) yayınlayabiliyor. CSE platformu aracılığıyla tokenlar “yürürlükteki menkul komisyonlar tarafından tam yönetime tabi” olacak.

CSE, STO’larını borsanın yanıltıcı bir şekilde düzenlenmemiş olarak adlandırdığı Initial Coin Offering’in (ICO) alternatifi olarak şirketlere yerleştiriyor.

Basın bülteninde, platformun hem “büyük, kurulu şirketlere” hem de “ilk kez kamu sermaye piyasalarına girmek isteyen girişimcileri çalıştırmaya” fayda sağlayacağına dikkat çekiliyor.

CSE, yeni platform duyurusu ile bağlantılı olarak 3D basılı ürünleri izleyen bir Blockchain tabanlı üretim platformu olan Kabuni Technologies ile İyi Niyet Sözleşmesini imzaladı. Kabuni’nin, öncelikle Britanya Kolumbiyası Menkul Kıymetleri (BSCE) ile bir prospektüs hazırlaması gerekiyor ve onaylandığı takdirde, Kabuni’nin STO’yu ihraç etmesiyle “tanınmış bir menkul kıymet borsasında alım satım için yapılan ilk token güvenlik sistemi” olacak.

ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Jay Clayton, geçtiğimiz hafta senatoda yaptığı bir oturumda SEC’in ICO’lara bakma sebebinin güvenlik amaçlı olduğunu ve ABD’ye sunulacaksa SEC’e kaydettirilmesi gerektiğini söyledi. Clayton aynı şeyi Aralık 2017’de yaptığı açıklamada da bunu belirtmişti. Ayrıca, o zamandan bu yana tek bir ICO’nun bile SEC’e başarılı bir şekilde giriş yapamadığını ve ABD yatırımcılarına ICO’lardansa yasal menkul kıymetleri önerdiklerini söyledi.

Kodak, regüle edilmiş ICO başlatmayı ve ABD’li yatırımcılara ABD yasalarına göre “serbest teklifli” güvenli tokenlarını sunmayı planlıyor. İstisna olarak, Kodak’ın güvenlik tokenları yalnızca net değeri 1 milyon dolar üzerinde olan itibarlı yatırımcılara sunulduğu sürece SEC tarafından denetlenmesine gerek yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment