Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Menkul Kıymetler Komisyonu Kripto Paraları ve ICO’ları Desteklemek İçin İstekli

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu(OSC) son dönemlerde kripto para ve ICO‘ları desteklemeye istekli olduğunu ilan etti. Firmaların menkul kıymetler yasalarına uygun olmasına yardımcı olmak için verdiği hizmete ek olarak, kripto para tekliflerine hızla yanıt vermek için özel bir takım kurdu.

Kripto Paraları ve ICO’ları Desteklemek İçin İstekli

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, yetki sınırı içerisinde Toronto Menkul Kıymetler Borsası‘da dahil olmak üzere, Kanada’daki en büyük menkul değerler düzenleyicisi olarak biliniyorKomisyon, hem Ontario Menkul Değerler Yasasını hem de Emtia Vadeli İşlemler Yasasını yönetiyor.

Komisyon geçen haftalarda atılan bir tweet‘te kripto paralar ve ICO‘lar için olan desteğini açıkladı ve şunları belirtti:

Kripto para teklifleri Kanadalılara yapılan finansal hizmetlerin sunulma tarzını değiştirme potansiyeline sahip ve biz de bu alandaki yenilikleri desteklemek için istekliyiz… Yaklaşımımız da esnek olmayı hedefliyoruz ve bu alanda yetkili olanlar adına doğru dengeyi bulmak için firmalarla ve yatırımcılarla birlikte çalışmanın önemli olduğuna inanıyoruz.”

Kripto para teklifleri ICO‘ları olduğu kadar kripto paralara dayalı yatırım fonlarını da içeriyor. Web sitesinde, bu araçların ”firmaların sermaye artırması ve yatırımcıların daha geniş yatırımlara ulaşması için yeni fırsatlar sağlayabileceğini” açıkladı.

Özel Kripto Para Timi

Web sitesi, OSC‘nin zaten Launchpad denilen ve görevi ”düzenleyicilerin gereksinimlerini takip eden seçkin fintech firmalarına doğrudan destek sağlamak” olan bir takımının olduğunu belirtti. Komisyon şunu da vurguladı:

”Biz firmaları mümkün olan en kısa sürede arz/düzenlemelerinin güvenlik içerip içermediğini göz önünde bulundurmaya ve güvenlik yasasına uyma yaklaşımları hakkında bizimle tartışmak için bize ulaşmaya teşvik ediyoruz.”

Dahası, düzenleyici ”bu alanla ilgili sorusu olan herhangi bir firmayla oturmayı ve düzenli olarak, fintech camiası için, kripto para teklifleri gibi konular üzerine danışma günlerine ev sahipliği etmeyi” önerdi.

Komisyon, bu endüstrinin ne kadar hızlı geliştiğini belirterek, konuyla ilgili başka bir girişiminin olduğunu da ortaya çıkardı. ”Son dönemlerde kripto para tekliflerini hızlı bir şekilde yanıtlamak için OSC yöneticilerinden kurulu bir takım kurmuştuk. Bu, bizim özel OSC Launchpad takımımız tarafından devam eden işimize bir ekti.” diyerek detaylandırdı.

OSC kripto alanına yapmış olduğu düzenleyici yaklaşımlarının, diğer ülkelerin ASIC, SEC, FCA ve MAS gibi düzenleyicileriyle tutarlı olduğunu iddia etti. Komisyon ”Bu yeni varlık sınıfı ve iş yapma biçimine karşı hazırlıklı olmalıyız. Aynı zamanda, sermaye artırımı için yapılan yöntem taleplerini dengelemeli ve yatırımcıları yüksek risklerden veya hileli aktivitelerden koruma gereksinimiyle yatırım yapmalıyız.” diye yazdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment