Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Fikri Apple ve Amazon’dan Daha Büyük”

Bitcoin artık geleneksel kullanıcı kitlesi tarafından az çok tanınıyor.

1993’ten beri yayın hayatına devam eden röportaj programı Charlie Rose, son bölümünde Ark Yatırımcılık CEO ve CIO’su Cathie Wood’un yanında Wall Street Journal ve Bloomberg muhabirlerini konuk etti.

Programın başında Wood, Bitcoin Cash de dahil olmak üzere Bitcoin’in piyasa değerini Apple ve Amazon gibi şirketlerle karşılaştırdı:

“Bitcoin Cash’i de hesaba alırsak, Bitcoin’in piyasa değeri 100 milyar doları geçmiş bulunuyor. Bu piyasa değeri oldukça yüksek bir hızla oluştu. Bitcoin bu anlamda Apple ve Amazon gibi şirketlerin çeyreği bile değil. Ancak her iki şirketten de daha büyük bir fikir değeri var.”

Değişen finans dünyası ve bankacılar

Röportaj ilerledikçe konu Bitcoin’in bankacılık endüstrisini nasıl değiştireceğine geldi. Bitcoin günümüzde bankaları oldukça güçlü bir şekilde etkilemekte. Bu yüzden programdaki bütün katılımcılar, bankacıların Bitcoin’i sevmediği konusunda hemfikirdi. Cathie Wood, bu konuyu şöyle ele aldı:

“Aslında bu tür tartışmalar Bitcoin’e olan ilgiyi artırmakta. Jamie Dimon oldukça ünlü bir kişilik, onun gibi başka biri de Oaktree şirketinden Howard Marks. Bunlar geçmişte inanılmaz negatif yorumlar yaptı. İlginçtir ki, Jamie Dimon’un açıklamalarından bir hafta sonra Morgan Stanley CEO’su James Gorman, çok başka tonlarda konuşmuştu. Bu kişiler Bitcoin’in oldukça iyi bir alım satım fırsatı olduğunu fark etmeye başladı, tartışmalar da o yüzden çıkıyor zaten.”

Dünya’nın hızla değişen finans teknolojileri öyle bir hal aldı ki ne yatırımcılar ne de kullanıcılar artık tahminde bile bulunamıyor. Wood, kripto para teknolojisini VOIP (Voice Over IP) teknolojisiyle karşılaştırdı. Bir zamanlar kimse sesle iletişimin internet üzerinden ücretsiz olacağını düşünmezdi. Aynı şekilde yakın gelecekte “para transferleri de IP üzerinden ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment