Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Blockchain Çalışmalarını Genişletiyor

Kredi kartı devi Mastercard, ilk olarak geçen yıl ortaya çıkan bir dizi Blockchain ödeme aracını daha geniş bir kullanım için bankalara ve tüccarlara açarak ilerlemeye devam ediyor.

Basın duyurusunda, şirketin bugün ilk önce ”sınır ötesi ödemelerde hız, şeffaflık ve maliyet sorunlarını çözme” teklifinin bir parçası olarak işletmeler arası(B2B) işlemler ile teknoloji üzerinde çalışıyor olacağı duyuruldu.

Mastercard, ilk Blockchain çalışmasını Ekim 2016‘da akıllı sözleşmeleri ve ödeme uzlaşma süreçlerini hedef alan sistemleri piyasaya sürerek meydana çıkardı. O dönemde, Blockchain, Justin Pinkham‘ın, şirketin, firma platformuyla birlikte çalışması için işbirlikçiler aradığını söylemesine yol açmıştı.

Şimdi, Mastercard diğer firmaları, sınır ötesi ödeme süreçleri boyunca yaşanan sürtüşmenin bir kısmını hafifletebildiği söylenen Blockchain API‘ları aracılığıyla hesap kapatma işlemlerine başlamaya teşvik ediyor.

Mastercard Laboratuarı Başkan Vekili Keen Moore, bir açıklamada şöyle söyledi:

Mastercard Blockchain teknolojisini çözüm ağlarımız ve ilişkili ağ kurallarımız ile birleştirerek, güvenli sağlam, denetlenebilir ve kolayca ölçeklenebilir bir çözüm yolu yarattık.”

Şirket, kendi Blockchain API‘larını, ortaklarının kendi kullanım gerekliliklerini geliştirmelerine ve benzersiz işlem türleri oluşturmalarına imkan veren başka servislerle birleştirmeye niyetli olduklarını söyledi.

Dahası, Mastercard ”Mastercard’ın geleneksel ödeme ortamının hayli dışında” kullanım gereklilikleri üzerinde Enterprise Ethereum Alliance ile birlikte çalışmasının yanı sıra, teknolojilerinin kullanımının etrafında fikri mülkiyet haklarını arama gayretlerinin de altını çizdi.

Örnek olarak, son zamanlarda açığa çıkan patent başvurusunda, şirket, Blockchain’i B2B için bir ödeme aracı olarak değerlendirebilen bir resmi ödeme anlaşması sistemi incelendiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment