Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’dan Kripto Para Ödemelerini Günlük Hayata Taşımak İçin Yeni Patent Başvurusu

Mastercard’ın yeni patent başvurusuna bakılırsa kuruluş, kripto para kullanıcılarına geri ödeme hizmeti için yeni yollar arıyor.

Başvuru “Information Transaction Infrastructure(Bilgi İşlem Altyapısı)” başlığıyla 3 Ağustos da A.B.D Patent ve Marka Ofisi tarafından yayımlandı. LinkedIn’den alınan bilgilere göre Mastercard’da kıdemli analist olarak çalışan Vladimir Goloshchuk, buluşu yapan tek kişi olarak listede yer aldı.

Başvuru detaylarına göre, kullanıcılar kimliklerini doğrulayabilecek ve daha sonra açığa çıkarmak için seçtikleri adresleri kripto para adreslerine bağlayabilecek.

Kullanıcılar, hesaplarıyla borsa ve diğer servislerden yararlanırken mağazalara ödeme yapmak için bu sistemi kullanabilecek.

Mağazanın kullanıcıya para iadesi yapacağı durumlarda, parayı kullanıcının hesabıyla bağlantılı olan adrese geri gönderebilecek.

Kullanıcının geri ödeme amaçlı gönderdiği para işlemi durumunda, hizmet sağlayıcı ödemeyi kullanıcının hesabına gönderir. Ödemeler bir borsa veya aracı yoluyla yapılır ise bu ödemelerin nereden yapıldığına ve neden yapıldığını bilmeye ihtiyaç doğar.

Bu duruma karşı koymak için Mastercard, kullanıcılarına bir paylaşım servisi üzerinden iki tür cüzdan sağlayacak.

“Düzenlemenin ana prensibi, paylaşımlı cüzdan servisinde kullanıcının iki tür cüzdana sahip olması. İlki, zincir üstünde herkes tarafından görülen cüzdan olacak ve işlemler burada doğrulanacak. Kullanıcı, herkes tarafından görülen cüzdanı kullanarak ortak hesap haricinde kripto para ödemesini buradan yapacak ve yine ödemeleri buradan alacak.”

“Bu yaklaşım kullanılarak, geri iade problemine dikkat çekilebilir. Herkes tarafından görülen bir cüzdandan alınan ödeme, yine aynı cüzdana eş ödemeyle iade edilebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment