Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki Yerel Yönetim Kripto Para Madencileriyle Anlaşmayı Planlıyor

Quebec‘teki kamu elektrik şirketi ilçe yönetimine yeni bir plan sundu. Sunulan planda Hydro-Quebec’in yeni bir sistem oluşturması ve bu sistem dahilinde kripto para madencileriyle belli ölçekte işbirliği yapılması hedefleniyor.

Planın onaylanması durumunda Hydro-Quebec tamamen kripto para madencileri için 500 megawatt değerinde elektrik ayıracak. Şirket geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Hydro-Quebec’in planın onaylanması durumunda kripto para madencilerinden teklifler alacağı ve bu teklifleri madencilerin iş imkanı oluşturma ve Quebec’e ekonomik açıdan fayda sağlama potansiyellerine göre değerlendireceğini belirtti.

Şirket ayrıca kripto para madencilerinin yıllık olarak harcayabilecekleri elektrik miktarına da belli bir limit getirmek ve böylece diğer tüketiciler için de elektrik arttırabilmek istiyor. Bu durum Kuzey Amerika’daki kripto para madencilerinin en çok dile getirdikleri sorunlardan biri ve bu konu yerel hükümetlerde de sıkça tartışılıyor.

Hydro-Quebec tarafından yapılan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Getirilecek bu ekonomik çözüm mevcut tesislerini bir an önce faal hale getirmeye hazır durumda bekleyen müşterilerin işine gelecek. Hydro-Quebec buna ek olarak özellikle kış aylarında her müşterisine elektrik ulaştırabilmek amacıyla söz konusu müşterilerden elektrik tüketimlerini yılda en fazla 300 saat olacak şekilde azaltmalarını talep edebilir.”

Hydro-Quebec bu yılın başlarında yaptığı bir açıklamada şu ana kadar aldığı taleplerin hepsini karşılayamayacağını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment