Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Uzmanından Yorum: Bitcoin Daha Ölmedi

Bazı analistler basmakalıp bir biçimde piyasalarda yaşanan ayı trendinin Bitcoin’in cenazesi olduğunu düşünse de, tecrübeli broker Brian Kelly takipçilerinden sakin kalmalarını ve büyük resme odaklanmalarını istedi.

Bitcoin’in Neden Ölmediği Hakkında 3 Sebep

Brian Kelly’e göre Bitcoin’in güncel fiyat hareketinin ilk ve en büyük kripto para biriminin ölümü anlamına gelmediğini ispat edebilecek üç ana sebep var.

CNBC’nin ”Fast Money” isimli programının analisti olan Brian Kelly, kripto para piyasasının liderinin yaşadığı bu düşüşü kendi izleyicilerine, ”Bu Bitcoin’in cenazesi veya ona benzer bir şey değil” olarak duyurdu. ”Birdenbire Bitcoin’in cenaze vaktinin geldiğini ilan etmeye başladı.”

Kelly’e göre bu düşünce yaklaşmakta olan ters bir fiyat hareketinin habercisi. Kendisi konuyu şu şekilde açıkladı:

”Bir cenaze ilan etmeye başladığımızda ve işler cidden korkunç bir hal aldığında, genel düşünce yapısı genellikle düşük seviyelerin yaklaşmakta olduğudur. Bu sebeple umuyorum ki bu cenaze kaynaklı emin olamama durumunu (FUD) lehimize kullanacağız. ‘Bak ne diyeceğim, Bu en düşük seviyelere’ çok yakındı.”

Kelly buna ek olarak -kripto para birimleri konusunda neredeyse dünyadaki en çok denetlenen piyasaya sahip olan – Japonya içerisindeki düzenleyici gelişmelerin, Bitcoin’in uzun dönemli büyümesi konusunda iyiye işaret olduğunu düşünüyor.

”Bu aslında iyi bir şey. Kısa dönemde yeni hesap alımlarını durduracakları için falan biraz zorlu olacak ancak onlar aslında sistemi temizliyorlar. Bunun daha güçlü ve dirençli olduğundan emin olmak istiyorlar. Piyasanın insanlar için daha iyi olmasını garanti altına alıyorlar.”

Son olarak Kelly geçen günlerde ortaya çıkan Mt. Gox ”Bitcoin Balinası” hakkındaki haberlerin de borsanın başındaki kayyumun piyasaya büyük bir oranda tasfiye işlemi yapmasından korkanlar için iyiye işaret olduğunu düşünüyor. Kelly olayı şu şekilde özetledi:

”Ve en sonunda bugünlerde Mt. Gox’un rehabilitasyona gideceği yönünde haberler aldık. Sonunda ellerinde bulunan 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i dağıtmaya başlayacaklar. Bu konu hakkında daha da mükemmel olan unsur ise şu: Bu miktarı 2019 yılının ilk çeyreğine kadar dağıtmayacakları. Bu haberden sonra herkes dev bir satış dalgasının başlayacağını düşünüyordu ancak bu henüz gerçekleşmeyecek.

Bu da Bitcoin için herhangi bir cenaze olmadığı anlamına geliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment