Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Bitcoin Eğitimcisi, Kendisini Dolandırmaya Çalışan Kripto Para Yatırımcısını Dolandırdı

Kanadalı YouTuber Ben Perrin, oldukça ilginç bir olayın kahramanı oldu. Yerel basında çıkan haberlere göre, kripto paralar ile ilgili eğitici videolar içeren bir medya kanalının da kurucusu olan Perrin, kendisini dolandırmaya çalışan kripto para sektörü katılımcısını dolandırdı ve o dolandırıcıdan elde ettiği parayı, bir vakfa bağışladı.

Perrin, kendi Bitcoin yatırımlarını 24 saat içerisinde 2 katına çıkarmayı vaad eden bir şirketten mail aldı. Bunun üzerine harekete geçen başarılı isim, daha sonra gelişen süreci ise şu sözlerle ifade etti:

”Bu tarz insanlarla daha önce de karşılaşmıştım. Saçma sapan, hiçbir mantığı olmayan vaatlerde bulunyorlar. Bu sefer de benim Bitcoinlerimi 2 katına çıkaracaklarını taahhüt ettiler. Ben de onlara bir oyun oynamayı düşündüm ve harekete geçtim.”

Perrin, daha sonra yaptığı açıklamada dolandırıcılar ile yaptığı pazarlığı da şöyle özetledi:

”Onlara mail attım ve dedim ki eğer bana 100 dolar gönderirseniz, size içim rahat bir şekilde 20 bin dolar yatırım yapabilirim. Her şeyin doğru olduğuna inanmak istediğimi söyledim. Onlar da daha sonra bana 50 dolar gönderdiler.”

Perrin, bu parayı ise Venezuela’da dijital paralar ile insanlara gıda sağlayan bir kar amacı gütmeyen kuruma bağışladığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment