Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Elmas Madencilik Şirketi Yeni CEO’su İle Blockchain’e Katıldı

Financial Times gazetesinin 26 Şubat tarihinde belirttiğine göre Kanadalı elmas arama ve madencilik şirketi Lucara Diamond, Blockchain teknolojileri ile elmas endüstrisini modernize etmek için yeni bir yönetici atadı.

Clara Diamond Solutions’u 29 milyon dolara satın alan yeni CEO Eira Thomas, ya 13.1 milyon dolar hisse alacak ya da şirkete liderlik edecek. Nasdaq basınında yer alan açıklamaya göre Clara, bulut sistemlerinden ve Blockchain teknolojilerinden yararlanıp “madenden parmağa gidene kadar elmas kaynağının korunmasını sağlayan” bir dijital platform.

Lucara başkanı Lukas Lundin şunları söyledi:

“Clara’nın tüm elmas satış sürecini modernleştirmekle kalmayıp, elmas pazarındaki tüm katılımcıların ek bir değer elde etmesini sağlayacağız”.

Blockchain sistemleri, tedarik zinciri yönetiminde artan bir kullanım görüyorlar çünkü şeffaflığı önemli ölçüde artırarak Blockchain de her bir işlemin kalıcı olarak kaydedilmesiyle süreci düzene sokabiliyorlar.

Dünyanın en büyük elmas üreticilerinden biri olan De Beers’ın, her elmasın çelişkisiz olmasını sağlamak ve elmas tedarik zincirini izlemek için bir pilot Blockchain girişimi başlatmasından bir ay sonra Lucara, Blockchain’e döndü.

Blockchain güven ve sürecin çok değerli olduğu bu gibi piyasalarda rol göstermeye başladıkça, üretim sürecindeki tüm firmalar işlerini çok daha düzgün ve titiz bir şekilde yapmak zorunda kalacaklar. Bu da aslında son kullanıcıyı yani tüketiciyi mutlu edecek. Ürün kalitesini arttıracak. Aldığınız ürüne verdiğiniz paranın karşılığını alıp almadığınızı görmenize yardımcı olmuş olacak.

Aslında üretim sürecinin görülüyor ve aracı firmaların hepsinden blockchain teknolojisi ile haberdar oluyor olmamız kalite kontrol sürecini de beraberinde bir nevi değiştirecek. Ürünün kalitesinin kontrolünden ziyade, ürünün üretim sürecindeki firmaların kontrolü de kalite kontrolünün kapsamına girmiş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment