Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Kripto Para Borsasının CEO’su Yaşıyor Mu? Yıllar Sonra Bitcoin Transferi

Geçmişte Kanada’nın en büyük kripto para borsası olan QuadrigaCX’in ölen CEO’su Gerald Cotten’in erişiminde olan bir cüzdandan 100 Bitcoin (BTC) transfer edilmesi üzerine CEO’nun  kendi ölümünü planladığına dair komplo teorileri dolaşmaya başladı.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT 19 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, geçmişte Kanada’nın en büyük kripto para borsası QuadrigaCX’e ait 5 kripto para cüzdanından 107 milyon dolar değerinde toplamda 104 BTC transfer edildiğini bildirdi. Erişimi yalnızca beklenmedik bir şekilde ölen CEO’da olan soğuk cüzdanların harekete geçmesi, sosyal medyada yoğun spekülasyonlara yol açtı.

Bir zamanlar Kanada’nın en büyük kripto para borsası olan bilinen şirket, CEO’su Gerald Cotten’in Aralık 2018 tarihinde ölümünün ardından Nisan 2019 tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu. İflası sırasında yaklaşık 155 bin kullanıcıya 200 milyon dolar değerinde kripto para borcu bulunan borsanın, iflas süreçlerini ise Big 4 olarak bilinen prestijli denetim şirketi Ernst & Young üstlenmişti. Denetim şirketi, QuadrigaCX’in Şubat 2019’da bir hata sonucunda yaklaşık 103 BTC’nin yalnızca ölen CEO Cotten’in ulaşabildiği soğuk cüzdanlara aktarıldığını raporlamıştı.

CEO, 2014 yılında verdiği bir röportajda kripto paraları saklamanın en iyi yolunun bir soğuk cüzdanda muhafaza edip özel anahtarlarını da bir kasada saklamak olduğunu belirtmişti. Ölümünün ardından verdiği röportaj kapsamında, şirketin varlıklarının büyük bir kısmını söylediği şekilde sakladığı ortaya çıkmış ancak özel anahtarlar bulunamadığı için cüzdanlara erişim sağlanamamıştı. Ernst & Young, cüzdanlara erişim için QuadrigaCX ile beraber çalıştığını bildirmişti.

CEO yaşıyor mu yoksa fonlar mı çalındı?

Transfer haberinin sosyal medyada duyulması üzerine yatırımcılar, Gerald Cotten’in ölümü üzerine komplo teorileri üretmeye başladılar. Bazı kullanıcılar CEO’nun kendi ölümünü tasarladığını öne sürerken bazı kullanıcılar ise borsanın sonunda varlıklara erişmiş olabileceğine dikkat çekti.

QuadrigaCX’in alacaklılar komitesinin üyesi ve iflas müfettişi olan Magdalena Gronowska ise konu hakkında, fonların Ernst & Young tarafından taşınmadığını, bir saldırı sonucu çalındığını öne sürdü:

Yetkililer QuadrigaCX fonlarının taşındığının farkında. İşlemleri takip eden herkese teşekkür ederiz, daha fazla bilgi toplamak için çalışıyoruz ve umarım çalınan fonları kurtarabiliriz.

Öte yandan QuadrigaCX veya Ernst & Young cephesinden henüz konu ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!