Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda’nın 400 Milyon Dolarlık Yatırımının Gizemi Çözüldü: SBF İle Bağlantılı!

İflas eden Alameda Research’ün 400 milyon dolar yatırım yaptığı gizemli şirketin Sam Bankman-Fried (SBF) bağlantılı özel bir ticaret firması olan Jane Street’in eski çalışanları tarafından kurulduğu ortaya çıktı. 

Financial Times aralık başında yayınladığı raporunda, iflas eden kripto para borsası FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün sızdırılan yatırım listesini paylaşmıştı. Söz konusu raporda, Alameda tarafından yapılan en dikkat çeken yatırımlardan bir tanesi de “Modulo” isimli şirkete verilen 400 milyon dolar olmuştu. O dönemde Modulo Capital Inc hakkında çıkan ilgi çekici iddialardan bir tanesi de şirketinin aslında SBF’ye ait olduğu ve bu şirketin milyonlarca doları zimmete geçirmek için kullanılan paravan bir yapı olduğu yönündeydi.

2022 yılının başlarında kurulan Modulo, Sam Bankman-Fried ve diğer FTX çalışanlarının Bahamalar’da yaşadığı aynı lüks apartman topluluğunda faaliyet gösteriyordu. Kamuya açık dosyalar Modulo’nun Bahamalar merkezli olduğunu ve Bankman-Fried ile diğer FTX ve Alameda çalışanlarının ikamet ettiği aynı lüks apartman kompleksi olan Albany’den işletildiğini de ortaya koydu. Buna rağmen Modulo şirketinin iç yüzü ve kimliği bir gizemdi. Bu gizem, süreç içerisinde pek çok spekülasyona yol açtı. Konuya aşina bir kişinin CoinDesk’e verdiği bilgiye göre Modulo Capital, Jane Street‘in eski iki yatırımcısı tarafından bir hedge fonu olarak kuruldu.

Kayıtlara göre Jane Street, Bankman-Fried’ın kripto sektöründe büyük başarılara imza atmadan önce çalıştığı New York merkezli özel bir ticaret firmasıydı. Bankman-Fried’in daha önce Jane Street eski  çalışanlarını yönetici veya çalışan olarak işe aldığı biliniyordu. Bu işe alımlar arasında FTX.US’in eski Başkanı Brett Harrison da dahil olmak üzere birçok orta ve üst seviye personellerin yer alması, SBF’in adeta bir “tanıdık şirketi” kurduğunu ve geçmişinde yer alan insanları FTX’e dahil ettiğini gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!