Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi’dan Mahkemeye Yeni Talep: Müşterilere Kripto Paralarını İade Edecek!

İflas eden kripto kredi şirketi BlockFi, cüzdanlarında bulunan kripto paraları müşterilere geri iade etmek için mahkemeden izin istedi.

BlockFi 19 Aralık tarihinde mahkemeye sunduğu bir beyanda, müşterilerinin 10 Kasım tarihinden bu yana dondurulan hesaplarında bulunan kripto paralarını geri iade etmek için izin istedi. Ayrıca beyanda, işlemlerin düzgün bir şekilde yürütülebilmesi için platforma getirilecek bir arayüz güncellemesi için de mahkemeden yetki talep edildi.

Şirket müşterilerine gönderdiği bir bilgilendirme mesajında, mahkemeye verilen beyanı bölüm 11 yeniden yapılandırma kanunu kapsamında müşteri mağduriyetlerini giderme yolunda büyük bir adım olarak nitelendirdi. Ayrıca şirketin diğer bir iştiraki olan BlockFi International Ltd’de tutulan cüzdan hesapları ile ilgili Bermuda Yüksek Mahkemesi’ne benzer bir başvuruda bulunulacağı da açıklamalar arasında yer aldı. BlockFi açıklamalarında, başvurunun faiz hesaplarındaki bakiyeleri içermediğinin altını çizdi.

Mahkeme belgelerine göre BlockFi’ın talebi 9 Ocak 2023 tarihinde yapılacak bir duruşmada değerlendirilecek. Ayrıca 13 Ocak 2023 tarihinde de şirketin Bermuda Yüksek Mahkemesi’ne başvuruda bulunması bekleniyor.

Yatırımcılar sosyal medyada, BlockFi’ın kararlı hamlelerini tebrik etti. FTX’ iflasının ardından yaşadığı likidite sıkıntıları nedeniyle yeniden yapılandırma mahkemesine başvuran şirketin danışmanı Mark Renzi, BlockFi’ın kalan varlıkları satmak yerine yeniden yapılandırmayı planladığını bildirmiş ve bu süreçte kredi almamayı düşündüklerine de dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!