Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanadalı Kripto Para Dolandırıcıları 23 Bitcoin’i İşte Böyle Çaldı!

Kanada vatandaşı iki kişi, Oregon’da ikamet eden bir kişinin Bitcoin’lerini çaldıkları gerekçesiyle suçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak basına yansıyan haberlerde, Karanjit ve Jagrood Singh Khatkar adlı kişilerin, kendilerini ünlü kripto para borsası Hit BTC’nin müşteri hizmetleri çalışanları olarak tanıttıkları ifade edilirken, bu sayede bazı kişileri dolandırdıklarını ortaya koydu.

Oregon savcılığı tarafından yapılan açıklamada, dolandırıcı kişilerin HitBTCAssist adında bir hesap açtıkları ifade edilirken, bu sayede de insanların gırış bilgilerini almaya çalıştıkları belirtildi.

Daha sonra Oregon’da ikamet eden bir Amerikan vatandaşının giriş bilgilerini almayı başaran bu ikilinin, ilgili kişinin hesabındaki 23,2 adet Bitcoin’i ilk olarak Kraken’deki bir cüzdana çektikleri ifade edildi. Daha sonra konuyla ilgili başlayan soruşturmada Karanjit’in Las Vegas’da yer alan McCarran Uluslararası Havalimanı’nda yakalandığıı açıklandı.

British Columbia bölgesinde ikamet ettikleri ortaya çıkan bu iki kişiden Jagroop Singh Khatkar’ın ise şu anda kaçak olduğu belirtildi. Bu ismi aramak için de ciddi bir çalışma başlatıldığı ifade edildi.

İkiliden yakalanan Karanjit Khatkar’ın mahkemesinin Ekim ayında görüleceği ifade edilirken, diğer kişiyi yakalamak için de sıkı bir çalışma yapıldığı ifade ediliyor.

Yetkililer, bu alanda Bitcoin yatırımcılarını dikkatli olmaya çağırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment