Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’nın Ontario Bölgesinde Yarım Milyondan Fazla Kripto Para Yatırımcısı Var

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu yerel kripto para piyasası hakkında bir araştırma yaptı ve yaptığı araştırma sonucunda Ontario nüfusunun yüzde 5’ine denk gelen yarım milyondan fazla insanın kripto para sahibi olduğu bilgisine ulaştı. Komisyon tarafından yapılan araştırmada bu kişilerin nasıl yatırım yaptıklarına, geçmişte kripto para sahibi olup şu anda olmayanlara, tokenlar yatırımı yapan kişilere dair de bilgiler yer alıyor.

Ontario’nun Yüzde 5’i Piyasada

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (OSC) geçen hafta “Temkinli Olalım: Finansal Tüketiciler ve Kripto-varlık Sektörü” adı altında yayınladığı yazıda şöyle belirtiliyor:

“Ontario yerlilerinin yüzde 5’i şu anda kripto para sahibi. Yakın zamanlı nüfus tahminlerine göre bu miktar 500 binden fazla Ontariolunun kripto para sahibi olduğu anlamına geliyor. Buna ek olarak Ontarioluların yüzde 4’ü de geçmişte kripto para sahibi olmuş ancak artık değil.”

Kanada İstatistik Departmanı’ndaki verilere göre Ontario bölgesinin şu anda 14 milyon 300 bin civarında nüfusu var. Kabaca hesap yapacak olursak bölgede yaşayan 700 binden fazla kişinin kripto para sahibi olduğunu söyleyebiliriz.

Kripto para sahiplerinin yarısı sahip oldukları kripto para için bin dolardan daha az; yüzde 90’ı ise 10 bin dolardan daha az masraf yaptı. Ontario’daki 50 bin kripto para sahibi ise piyasada yatırım yapmak için 10 bin dolardan daha fazla harcama yaptı.

OSC’nin yaptığı bu araştırma iki farklı kaynağa dayanıyor. Bunlardan biri yine OSC’ye bağlı Yatırım Ofisi’nin yaptığı bir arka plan çalışması, biri ise Ontario’da yaşayan 18 yaş ve üstündeki 2 bin 667 vatandaşa yapılan bir anket. 14-22 Mart tarihleri arasında yapılan ankete 18-34 yaş arasında 1,506 erkek katıldı ve bunun sebebi de olarak bu kriterlere uyan kişilerin “toplumun geri kalanına kıyasla kripto para sahibi olmaya daha meyilli olması” gösterildi.

Yayınlanan raporda bu durumla ilgili şöyle bir açıklama yapıldı: “18-34 yaşları arasındaki erkeklerin kripto para sahibi olma ihtimalleri genel halka kıyasla çok daha yüksek.”

Anket sonuçlarının daha gerçekçi olması için toplanan sonuçlar Kanada hükümetinin sunduğu veriler de kullanılarak optimize edildi. Yaşa, cinsiyete ve bölgeye göre n-1,000 formülü uygulanarak anket sonuçlarının Ontario bölgesi için daha uyumlu bir hale getirilmesi sağlandı.

OSC Ontario yerlilerinin çok az bir kısmının kripto para sahibi olduğunu belirterek şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Ontario’nun yüksek nüfusu küçük oranların dahi çok ciddi sayılara, menkul kıymetleri düzenlemekle yükümlü OSC’yi endişelendirebilecek kadar ciddi sayılara, tekabül edebileceği anlamına geliyor.”

Yerlilerin Yüzde 1.5’u ICO’lara Katıldı

Yayınlanan raporda Ontario bölgesindeki yerlilerin ICO’lara olan ilgileri de ölçüldü. Geçmişte ve günümüzde kripto para sahibi olan katılımcıların yarısı ICO’ların yasal düzenlemelere tabii olduklarını ya da bu düzenlemeleri hangi kuruluşun yaptığını bilmiyor. Komisyon ise “bu görüşün yanlış olduğunu” vurguluyor ve “OSC’nin menkul kıymet satışı olarak görülen ICO’ları düzenlediğini” belirtiyor.

Ankete katılanların ciddi bir kısmı ICO’lardan sosyal medya, arkadaş çevresi ve aile aracılığıyla haberdar olduğunu belirtiyor. Araştırmadan bir kesit şöyle:

“Ontario yerlilerinin yüzde yaklaşık bir buçuğu bir ICO’ya yatırım yapmış. Bu oran da Ontario yerlisi olan yaklaşık 170 bin kişinin ICO yatırımı yaptığı anlamına geliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment