Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanye West: ”Uzun Süredir Bitcoin Kullanmak İstiyordum, Dolar Kölelik”

Ünlü rap yıldızı Kanye West, bir magazin sitesine röportaj verdi ve Bitcoin hakkında konuştu. Dolarların kendisine köleliği çağrıştırdığını belirten West, uzun bir süredir Bitcoin kullanmak istediğini itiraf etti.

West: Dolar, Kölelik Filmleri Gibi

Konuyla ilgili konuşan West, ABD’nin son 400 yılına atıfta bulunarak, bu zorlu periyodu anımsattı ve t Harriet Tubman’ı andı. Tubman’ın resimlerinin 20 doların üzerine basılması durumlarının kendisini çok etkilediğini belirten West, o günden bu yana apolitik ve tarafsız bir para kullanmak istediğini ve Bitcoin’in de bu özellikleri fazlası ile barındırdığını belirtti. Ünlü rap yıldızı, sözlerine şöyle devam etti:

”Harret Tubman’ın resmini 20 doların üzerinde görür görmez Bitcoin kullanmaya karar verdim. Gerçekten de dolar bana köleliği ve onunla ilgili filmleri çağrıştırıyor. Bunu neden yapalım ki? Neden 20 doların üstüne Michael Jordan’ı koymuyouz ki?”

Son birkaç haftada Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump ile de sosyal medyadan atışan ve bu şekilde gündeme gelen West’in bu kölelik çıkışının ardından röportajı yapan kişi ise olayı sakinleştirmeye çalıştı.

Aslında West’in bu çıkışı çok da sürpriz değil. Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili en son geçtiğimiz hafta bir tweet atan West, 25 Nisan’da attığı tweet’te ”Merkeziyetsiz” ifadesini kullandı.

Kripto paralar konusunda uzun yıllardır öyle ya da böyle bir şekilde işin içinde olan West’in, her zaman ise çok da özgürlükçü olmadığını ve davranmadığını söylemek ise yarar var.

2014 yılında Coinye isimli koinin üreticilerine dava açan West, bu davayı kazanmıştı ve ekip; operasyonlarının merkezini değiştirmek zorunda kalmıştı. West’in dava açtığı birçok kişi suçlamalara yanıt vermeyince ünlü rapçi davayı otomatik olarak kazanmıştı.

Ancak West’in attığı o tweet, yeniden mi bir kripto para projesi geliyor sorusunu da haliyle akıllara getirirken; konuyla ilgili konuşan yatırımcı Alan Silbert, West’in attığı tweette tesadüfi bir şeyin olmadığını ve ünlü rapçinin kendi koinini çıkarma ihtimalinin hayli yüksk olduğunu iddia etti.

Attığı tweette Bitcoin veya herhangi bir kripto parayı kast edip etmediği yönünde sorulara şu ana kadar cevap vermeyen West’in, bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde söyleyeceği veya yapacağı şeyler ise, kripto para sektöründe merakla bekleniyor.

Böylesi büyük bir hayran kitlesi olan ve her gün göz önünde olan bir yıldızın kendi kripto parasını çıkarmasını birçok otorite, sektör için olumlu bir haber olarak görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment