Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kapanan Bitcoin Borsasından Müjde: Piyasaya Geri Döndü!

Afrika merkezli önde gelen eşler arası (P2P) kripto para platformu Paxful, bir aylık aranın ardından tekrardan faaliyetlerini başlattı.

Paxful ekibi yakın tarihte paylaştıkları bir blog gönderisinde, platformun tekrardan aktif hale geldiğini duyurdu. Nisan ayının başında faaliyetlerini donduran platform ciddi bir iç karmaşaya sürüklenmiş ve bu durum kullanıcıları paniğe sürüklemişti.

Öte yandan paylaşılan son gönderide, askıya alma süreci boyunca Paxful Cüzdan‘ın tamamen çalışır durumda olduğunu söyleyen ekip, mümkün olan azami mağduriyet için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Eşler arası (P2P) kripto para ticaretine imkan tanıyan ve özellikle geleneksel finans sistemine erişimi olmayan kullanıcılara kritik bir hizmet veren şirket, geri dönüşün verdiği mutluluğu şu ifadelerle paylaştı.

Geçtiğimiz ay boyunca ekibimiz, kullanıcıların güvenliği ve emniyeti her şeyden önemli olacak şekilde pazaryerini tekrar çevrimiçi hale getirmek için özenle çalıştı. Bir ay aradan sonra, Paxful pazar yerinin tekrar çevrimiçi olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kurucu ortaklardan Artur Schaback‘in Paxful CEO’su Ray Youssef‘e dava açmasıyla başlayan sancılı süreçte ortaya ilginç iddialar atılmıştı. Mart ayındaki ortaya çıkan mahkeme belgelerinde, Youssef ve  Schaback’in birbirlerine karşı yaptıkları suçlamalar dikkat çekmişti. Her iki taraf birbirini şirket faaliyetlerinin durdurulmasından kısa süre önce müşteri fonlarını kendi hesaplarına geçirmek ve ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının delmekle suçlamıştı.

Halihazırda şirket, Youssef ve  Schaback‘e ek olarak bir kayyum tarafından yönetiliyor. Kayyum, iki yönetici arasında denge sağlayarak sorunlar çözülene kadar faaliyetlerin sürdürülmesine aracılık ediyor.

Ayrıca CEO o dönemde, platformun faaliyetlerini durdurmasına gerekçe olarak kilit personellerin ayrılığı ve giderek sıkılaşan düzenleyici çerçeveyi göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!