Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Kripto Para Borsasından İflas Başvurusu! Bitcoin Önceden Mi Fiyatladı?

ABD merkezli köklü kripto para borsası Bittrex, SEC’den Wells bildirimi almasının ardından iflas başvurusunda bulundu.

Bittrex 8 Mayıs tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Wells bildirimi almasının ardından Delaware Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulundu. Borsa başvurusunda, 100 binden fazla alacaklıya ve 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında borca sahip olduğunu belirtti. Bittrex ayrıca müşterilerinin alacaklarını ödeyebilecek kadar varlığa sahip olduğunu bildirdi.

Bittrex resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, iflas başvurusunun ABD’deki operasyonları durdurma sürecinin son adımı olduğunu ifade etti. İflas başvurusunun borsanın yalnızca ABD iştiraki için geçerli olduğu ve Bittrex Global’deki faaliyetlerin bu başvurudan etkilenmediği yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Ayrıca borsada müşteri varlıklarının güvende olduğuna dair de taahhütte bulundu.

Bitcoin Önceden Mi Fiyatladı?

İflas başvurusunun piyasaya düşmeden önce Bitcoin’in 2 saatlik periyotta yaklaşık 800 dolarlık düşüş yaşaması akıllara soru işareti getirdi. Piyasa aktörlerine göre Bittrex’in iflas başvurusu açıklaması önceden duyuruldu ve Bitcoin bu başvuruyu fiyatladı.

Bitcoin’in düşüşünü tetikleyecek herhangi olumsuz bir durum olmasına rağmen düşüş yaşaması bu durumu destekler nitelikte bulunuyor.

Öte yandan borsa, SEC tarafından bir Wells bildirimi aldığı tarihte tasfiye sürecinin çoktan başlatılmış olduğuna dikkat çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!