Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxful Sürpriz Ethereum Delist’i Sonrası Operasyonlarını Durdurdu: Kapanabilir!

Afrika merkezli önde gelen eşler arası (P2P) kripto para platformu Paxful, çeşitli operasyonel zorluklar nedeniyle hizmetlerini askıya aldığını duyurdu.

Paxful 4 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, hizmetlerinin askıya aldığını ve tekrar başlatılıp başlatılmayacağı konusunda emin olamadıkları belirtti.

CEO Ray Youssef tarafından kaleme alınan açıklamada, hizmetlerin durdurulmasındaki ana sebepler olarak kilit personellerin ayrılığı ve giderek sıkılaşan düzenleyici çerçeve gösterildi. CEO ayrıca katıldığı bir programda, kurucu ortaklardan Arthur Scaback’in platforma karşı açtığı dava nedeniyle müşteri fonlarının korunması konusunda endişelere sahip olduğunu ve tüm üst düzey personellerin platformdan uzaklaştırıldığını dile getirdi.

Ayrıca uyumluluk konusuna da değinen Youssef, platformun en üst düzey uyumluluk standartlarını sağlamak için elinden geleni yaptığını ancak ABD regülatörleri tarafından çabalarının hiçe sayıldığını öne sürdü.

CEO, mevcut koşullar altında hizmetlerini neden daha fazla sürdüremeyeceklerini şu ifadelerle özetledi:

ABD’li müşterilerimizi bloke ederek faaliyetlerimizi sürdürmek yeterince personelimiz olsaydı bir seçenek olabilirdi. Ancak iş modeli açısından mantıklı değil.

Açıklamada, tüm varlıkların muhasebeleştirildiği belirtilerek kullanıcılardan varlıklarını çekmesi talep edildi.

Müşterilere Yeni Platform Önerisi

Platform kendisini sular altına gömerken Youssef, ABD dışındaki kullanıcılara hizmet vermeye odaklanan bir başka P2P platformu olan Noones’u alternatif olarak gösterdi.

Paxful’da yapılabilen her şeyin Noones’da da yapılabileceğini ifade eden CEO, önerdiği platformun daha düşük işlem ücretlerine, kendi platformlarından bile daha cömert ortaklık programlarına, verimli bir kullanıcı tanıma sürecine (KYC) sahip olduğunu dile getirdi.

Öte yandan müşterilere fonlarını saklama adına Bitcoin (BTC) ödeme şirketi Bitnob, Exodus Wallet ve Muun Wallet da Youssef’in önerdiği platformlar arasında yer aldı.

Kripto para ekosisteminde güvenilirlik konusundaki titizliği ile tanınan Youssef, geçtiğimiz aralık ayında Ethereum’un (ETH) iş kanıtı sisteminden (PoW) hisse kanıtı sistemine (PoS) geçişinin kripto paranın demokratik havasını sabote ettiğini belirterek platform üzerindeki Ethereum desteğini çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!