Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan’daki Yasal Kripto Madencilerinin Elektriğinde Kesinti Olmayacak

Kazakistan’da yasal şekilde faaliyet gösteren kripto para madencilerine kesintisiz şekilde elektrik tedarik edilmeye devam edecek.

Astana Times’ın haberine göre Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliyev, Kazakistan’daki kripto para madencilerinin enerji tüketimine kısıtlama getirilmeyeceğini açıkladı.

Özel sektörden temsilciler ile bir araya gelen hükümet yetkilileri maden tesislerine sağlanan elektrikte kesinti olmaması, mevzuat hazırlıklarının hızlandırılması ve yenilenebilir enerjiye dayalı projelere yönelik çalışılması konularında uzlaşmaya vardılar.

Enerji Bakanı, yasal olarak çalışan kripto para madencilerinin diğer işletmelerden ayrı tutulmasını gerektiğini belirterek, “Blockchain endüstrisinin sahip olduğu yüksek potansiyel düşünülürse, bu endüstriyi kalkındırmak için birlikte çalışmak önem taşıyor.” dedi.

Kazakistan Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Ulusal Birliği, blockchain sektörünün ülke ekonomisine yıllık olarak 127.5 milyar tenge (2.9 milyar lira) katkıda bulunduğunu tahmin ediyor.

Enerji sektöründeki dengesizliklerin önüne geçmeyi hedefleyen hükümet, ülkede kaçak şekilde madencilik yapan kuruluşları durdurmak için bazı önlemler alacak.

Madencilik sektörünün Kazakistan ekonomisine yıllık katkısının beş yıl sonra 500 milyar tengeye ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!