Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MediaMarkt Yazılım Saldırısına Uğradı: Fidye Olarak 50 Milyon Dolarlık Bitcoin Talep Ediliyor Olabilir

Elektronik perakende devi MediaMarkt’a saldıran hackerlar, Bitcoin (BTC) ile ödenmek üzere 50 milyon dolarlık fidye talebinde bulunuyor.

Türkiye dahil olmak üzere 13 ülkede 1.000 mağazası bulunan MediaMarkt, bu haftanın başında fidye yazılım saldırısına uğradı.

Hive’ın saldırısına uğrayan Almanya merkezli şirketin, Hollanda’dakiler başta olmak üzere Avrupa genelindeki pek çok mağazasında teknik aksaklık yaşandı.

Bu mağazalardaki online satışlar devam ederken, müşterilerin kredi kartıyla ödeme yapamadığı ve fiş alamadığı aktarıldı.

BleepingComputer’ın haberine göre MediaMarkt’ın kullandığı 3.000’den fazla sunucuyu etkilemiş olabilecek saldırı için ilk başta 240 milyon dolarlık fidye talebinde bulunuldu.

Hollanda’daki RTL Nieuws tarafından paylaşılan bilgilere göre ise saldırganlar bu talepte değişikliğe giderek, bitcoin cinsinden 50 milyon dolar ödenmesini istediler.

MediaMarkt ile saldırganlar arasındaki pazarlığın sürdüğü belirtilse de, De Standaard’a konuşan bir MediaMarkt sözcüsü bunun “dedikodudan” ibaret olduğunu belirtti.


Görsel: MediaMarkt bininci mağazasını açıyor
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!