Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan’dan Beklenen Pilot Proje İçin Bankalar ve Kripto Para Borsaları Arasında İş Birliği Çağrısı

Kazakistan hükümeti, Astana Uluslararası Finans Merkezi’ndeki (AIFC) bankacılık kurumları ve kripto para borsaları arasındaki iş birliğini teşvik edecek beklenen pilot proje için yönergeleri onayladı.

Hükümetin resmi web sitesi üzerinden 16 Haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre çeşitli devlet kurumu temsilcilerinden oluşan özel bir çalışma grubu kripto para borsaları ile ikinci kademe Kazakistan bankaları arasındaki etkileşim kurallarını onayladı.

Çalışma grubunda yer alan kurumlar arasında ülkenin Merkez Bankası, Dijital Kalkınma, Yenilik ve Havacılık Endüstrisi Bakanlığı, Finansal İzleme Ajansı, Astana Uluslararası Finans Merkezi (AIFC) ve Kazakistan Finansçılar Birliği bulunuyor.

İkinci kademe Kazakistan bankaları pilot proje sayesinde artık Kazakistan Finansal Hizmetler Düzenleme Komisyonu (AFSA) tarafından lisanslanan kripto para borsalarına banka hesapları ve diğer finansal hizmetleri sunabilecek.

Ülkenin Dijital Kalkınma Bakanı Bağdat Musin konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Kripto para endüstrisi sadece madencilik değil aynı zamanda kripto para birimi, dijital para birimi, dijital cüzdanlar ve diğer blockchain teknolojilerini de içeriyor. Bu, diğer endüstriler gibi ülkenin iyiliği için çalışabilecek ve ekonomimize fayda sağlayabilecek bir endüstri. Kripto para borsalarını bir gelir kaynağına dönüştürmemiz ve bir sonraki finansal teknoloji geliştirme aşamasına geçmemiz gerekiyor. Kazakistan’ın elektriği tarafından üretilen dijital varlıkların yerel kripto para birimlerinde işlem görmesi ve gelirlerin ülkede kalması için tam teşekküllü bir ekosistem oluşturmak gerekiyor. Aynı zamanda bunun için AIFC gibi uygun bir platformumuz var.

Yılın geri kalanında uygulanacak olan pilot proje, başarılı sonuçlanırsa ülkenin, mevcut kuralları değiştirmesine ve yerel kripto endüstrisi için sağlam bir düzenleyici çerçeve oluşturmasına olanak sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!