Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kendi Kripto Para Birimine Sahip Yüzen Adalar Projesi İptal Edildi – Sebep Ayı Piyasası ve Politik Gerilim

RadioNZ‘nin 29 Ekim tarihinde aktardığı bir habere göre, geçtiğimiz yaz aylarında gündeme giren ve  ekonomisi sadece kripto para birimleri üzerine dayalı olup, Tahiti yakınlarına kurulması planlanan yüzen adalar projesi iptal edildi.

2018 yılının Temmuz ayında resmi olarak duyurusu yapılan Blue Frontier önderliğindeki proje, hem yüzen adalardan oluşması hem de toplum için merkeziyetsiz bir yönetim tasarlayacak olması ile kendinden çokça söz ettirmişti.  Firma yetkilileri projenin duyurusu esnasında yaptıkları açıklamalarda, insanların merkezi sistemlere olan bağımlılıklarını azaltmayı planladıklarını vurgulamıştı.

Okyanusun üzerinde yüzen yüzlerce yeni ‘ülke’ oluşturmayı planlayan bu mega emlak projesinin arkasında yer alan firmalardan birisi ise içinde biyologları, medikal araştırmacıları, yatırımcıları, çevrecileri, güvenlik personelleini, çiftçileri ve mühendisleri barındıran bir çevre şirketi Seasteading Institute. Şirkette çalışan herkes, aynı liberal düşünce yapısına sahip olmaları ile de biliniyor.

Adanın kendine ait token’inin ön satışta bir kaç gün içerisinde 3100 ETH yani Ether’in 470 dolar olduğu zamanlarda 600.000 dolar civarında bir para elde ettiği duyurulmuştu. Ancak buna rağmen, Blue Frontiers firmasının kurucu ortağı Nicolas Germineau, kripto para birimlerindeki düşüşün ve Fransız Polinezyası ile olan  ile olan politik tansiyonun gecikmeye yol açan temel unsurlar olduğunu açıkladı.

”Ayı piyasasının ve bizimki gibi ICO’ları destekleyen büyük yatırımcıların isteksizliğinin yanı sıra, spesifik dönüm noktalarına da odaklanmamız gerekiyor ki bu beklenenden daha uzun süreceğini kanıtladı.”

Görünüşe göre böyle bir ada, ütopya olarak kalmaya devam edecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment