Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tahiti’de İnşa Edilecek Olan Yüzen Adalar, Kripto Paralar İle Satılacak

Fransa’nın Güney Pasifik’teki sömürge ülkelerinden birisi olan Tahiti’de hükümet; kendi kripto parasını kullanarak satışın yapılacağı bir toplu konut projesi üzerinde çalışıyor. Pilot aşamasında olan programın; hükümet kuralları dışında hareket etme özgürlüğüne sahip olacağı ve aynı zamanda da satış için üretilecek kendi kripto parasının kullanılacağı belirlendi. Blue Frontiers isimli bir şirket tarafından finanse edilen proje; Varyon ismindeki kripto parası için de yakın dönemde bir ICO yapmayı planlıyor.

Tahiti Kendi Kripto Parasını Çıkarıp, Onunla Ev Satacak

Okyanusun üzerinde yüzen yüzlerce yeni ‘ülke’ oluşturmayı planlayan bu mega emlak projesinin arkasında yer alan firmalardan birisi ise içinde biyologları, medikal araştırmacıları, yatırımcıları, çevrecileri, güvenlik personelleini, çiftçileri ve mühendisleri barındıran bir çevre şirketi Seasteading Institute. Şirkette çalışan herkes, aynı liberal düşünce yapısına sahip olmaları ile de biliniyor.

Nobel ödüllü ekonomist Milton Friedman’ın torunu Patri Friedman ve kripto para piyasasında adını sıkça duyduğumuz kripto para milyarderi Peter Thiel tarafından kurulan şirketin yürüttüğü ve Varyon isimli kripto paranın satılacağı ICO’da erken satış imkanları şu anda başlamış durumda.

Seasteading Institute’ın ve onun sahip şirketi Blue Frontiers’ın politik araştırmacısı Nathalie Mezza Garcia ise projenin insanlığa olacak etkilerinden bahsederken; ana amaçlarının iklim değişikliği sonucu gelişen göçlerle mücadele etmek olduğunu açıkladı. Mezza Garcia, şunları söyledi:

”İlk yüzen adanın nasıl işlediğini gördüğümüzde, artık diğer adaların da yapılabileceğini ve bunların da mültecilik ve göçler hususunda bize büyük fayda sağlayacağına dair elimizde bir veri oluştu. Bu projenin deneme yeri olarak Tahiti adasını seçmesinin altında da önemli sebepler mevcut. Bir kere burası kömür kullanarak ısınıyor ve deniz seviyesinin yükselmesi ile kaybolacak bir yer.”

Pilot adanın maaliyetinin ise 50 milyon dolar olduğu ve 2022 yılından önce tamamlanmasının pek de mümkün olmadığı belirtilirken; Mezza Garcia liberal bir bakış açısı ile yola çıktıkları projenin; belli başlı hükümetlerden kaçmak isteyen insanlara ek olarak çeşitli kurumlar ve kuruluşlar için de uygun olacağını belirtti. Mezza Garcia, sözlerine şöyle devam etti:

”Diyelim ki x bir hükümetin altında yaşamak istemiyorsunuz. İnsanlar gider evini alır ve başka bir adaya taşınır. Bu da denge anlamına geliyor. Ne ticaret yasaları, ne diğer kurallar… Burası muhteşem bir yer olacak.”

Pasifik Okyanusu’nun ortasında bulunan ve sadece 53 bin kişinin yaşadığı Marshall Adaları’nda da kripto paraların yasalaştırılması bekleniyor. Yüzen adalar kadar iddialı olmayan bir proje olsa da, bu hamle de Marshall Adaları için çok önemli olarak görülüyor.

Yüzen adalar projesinde ise her bir yüzen topluluk, kendi kendini yönetebilecek. Eğer pilot program başarılı olursa, bu şekilde yüzlerce adanın inşa edileceği belirtiliyor. Bu durumda insanların göçebemsi bir hayat sürmesi ve canları istediğinde ada değiştirmesi mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment