Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kendi Kripto Parasını Çıkarıp Airdrop’a Hazırlanan Proje Yeni Sistemini Tanıttı

Zero-knowledge rollup projesi zkSync, topluluk odaklı yeni yönetişim sistemini tanıttı.

Matter Labs tarafından geliştirilen zkSync, protokolü büyütmek için ZK Nation adlı bir sistem kurdu.

Merkeziyetsizliği koruyacak

ZK Nation’ın blog gönderisinde, “ZK Nation, zkSync protokolünü yönetme, savunma ve büyütme amacıyla bir araya gelmiş bir topluluktur” dendi.

ZkSync, bu yönetişim sistemini merkeziyetsizliği muhafaza etmek için kullanacak. ZkSync, bir yandan kendi token’ını çıkarıp airdrop yapmaya hazırlanıyor. Bunun da merkeziyetsizlik açısından fayda sağlaması bekleniyor.

“ZKsync protokolünün token’ı, ZK Nation’ın blockchain’deki yönetişim çerçevesi aracılığıyla token sahiplerini delege edebilmeleri, protokoldeki güncellemeler için teklif sunabilmeleri ve oy kullanabilmeleri için güçlendirmek adına tasarlanmıştır” denildi.

Projenin geleceğinde söz sahibi olacaklar

ZK Nation sistemi sayesinde token sahipleri, protokoldeki güncellemeleri oylayabilecek ve yeni teklifler sunabilecekler.

ZK Nation, Token Meclisi, Güvenlik Konseyi ve Muhafızlar olmak üzere üç organdan oluşacak. Bunlar, Token Meclisi’nin korunabilmesi için farklı yapılar içerisinde faaliyet gösterecek. ZKsync’in akıllı sözleşmeleriyle ve koordinasyon kanallarıyla etkileşime geçecekler.

Yapılan açıklamaya göre zkSync token’ının nasıl dağıtılacağı ile ilgili bu hafta içerisinde daha fazla detay paylaşılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!