Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kenya Merkez Bankası, Bankaları Kripto Para İşlemleri Hakkında Uyarıyor

13 Nisan’da yerel haber bülteni Standard Digital’ın bildirdiğine göre Kenya Merkez Bankası (CBK), ülkedeki tüm bankalara bir genelge yayınlayarak kripto parayla veya kripto parayla ilgili kuruluşlarla yapılan işlemler hakkında uyardı.

Ulusal Meclis Maliye Komitesinin önünde konuşan CBK Yöneticisi Patrick Njoroge, CBK’nın uyarısının küresel olarak diğer düzenleyicilerle aynı anda çıktığını belirtti ve şunları söyledi:

“CBK’nın eylemleri, kripto paralara karşı temkinli davranan çoğu küresel düzenleyici ile tutarlı”.

Njoroge, kripto paranın yaygınlığının yasa dışı faaliyetler için kullanılmasının, anonim yapısının ve yasak için bir uyarı olan merkezi denetim eksikliğinin üzerinde durdu:

“Özellikle tüketici koruması, dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı ve veri kaybı gibi kripto parayla ilişkili riskler var ve bunlar piramit şeması olarak kullanılmaya meyilli”.

The Star’a göre Njoroge, teknolojideki yenilikleri desteklediğini ancak bazı yeni teknolojilerin finansal sektör için tehlikeli olabileceğini ifade etti.

2015 Aralık ayında CBK, Bitcoin ve diğer kripto paraların düzenleme eksikliği olduğundan ve ulusal para olarak tanınmamasından dolayı halkı uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment