Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kırım Hükümeti Çalışanların Madencilik Faaliyetlerini Soruşturuyor

Pazartesi günü Rus medya kuruluşları tarafından yapılan bir habere göre, Kırım Bakanlar Konseyi’nin iki eski çalışanı Konsey’in bilgisayar ağındaki makinaların bitcoin madenciliğinde kullanmaları sebebiyle  30 bin ruble (525 $) para cezasına çarptırıldı.

Kimliği belirlenemeyen işçiler CoinDesk tarafından bildirildiğine göre 2017 Eylül sonunda işten çıkarıldı. Madencilik, blok zincirine yeni işlemlerin eklendiği ve madencinin yeni kripto paralar üretmesini sağlaması nedeniyle madencilere getirisi olan enerji yoğun bir süreçtir.

Gizli madencilik faaliyeti 2016 Eylülünden 2017 Ocağına kadar sürdüğü iddia edildi ve Rus Haber Ajansı’na (RAPSI) göre 15.000 rublelik (yaklaşık 260 $) kar ile sonuçlandı.

Ajans ayrıca, çalışanların madencilik faaliyetleri için 57.000 ruble (1000 dolar) elektrik harcadığını iletmekte. İşçiler müteakip süreçte sonra kamu elektriğinin suistimal edilmesiyle suçlandılar ve çarptırıldıkları cezayı tam olarak ödediler.

Kırım’daki olay, çalışanların işyelerinde kripto-para  üretmleri  ve daha sonra cezalandırılmaları ile ilgili dünya genelinde birçok davadan biri.

Örneğin Şubat ayında bir Rus silah araştırma tesisindeki nükleer bilimciler de kripto paranın üretimi için tesisin bilgisayarlarını kullanmakla suçlanmışlardı.

Sadece Mart ayında bu tür üç olay olduğu iletiliyor. Louisiana savcılığında bürosundaki çalışanlar,kripto madenciliği için resmi kaynakları tahsis etmek nedeniyle soruşturma altında. Aynı şekilde Florida’nın Narenciye Kurumundaki bir kamu çalışanı, kuruma ait bilgisayarlar ile Bitcoin ve litecoin’e  madenciliği yapmak nedeniyle tutuklandı.

Avustralya’nın resmi hava durumu tahmin ajansı olan Meteoroloji Bürosu yetkililerinin de, ayın başında madencilik faaliyetlerinden ötürü soruşturma altına alındığı bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment