Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin En Kapsamlı Blockchain ve Kripto Para Zirvesi Duyuruldu

Türkiye’nin en kapsamlı Blockchain ve kripto para etkinliği CCT Blockchain Summit, sektörün önde gelen konuşmacıları ile 6 Mayıs Pazar günü İstanbul’da Cemil Bilsel salonunda gerçekleşecek.

21. yüzyılın en büyük buluşu ve dünya ekonomik sistemini değiştirecek geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen blockchain ve kripto paralar, 6 Mayıs Pazar günü İstanbul Cemil Bilsel salonunda devlet kurum temsilcileri, blockchain geliştiricileri, girişimcileri, takipçileri ve aynı zamanda kripto para tüccarları, analizcileri ve madencileri tarafından konuşulacak.

Etkinliğin detaylarını öğrenmek ve katılımcıları bilgilendirmek amacı ile etkinlik yöneticisi Yasin Şerifoğlu’na sorularımızı yönelttik.

Etkinlikte genel olarak ne gibi konuların işleneceği ve konuşmacılar hakkında ayrıntıları sorduğumuzda Şerifoğlu:

“Öncelikle CCT (Crypto Coin Turkey) olarak bizler blockchain ve kripto para sektöründeki Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı etkinliğini düzenlemeyi hedefliyor, yılda 2 kere olacak şekilde tasarlıyoruz. Bu tek günlük ve kapsamlı programı içeriğinde de görebileceğiniz gibi 2 ana konuya bölmüş durumdayız, birincisi “blockchain” ikincisi ise “kripto paralar”. Alt başlıklara baktığımızda ise hukuki boyutlarına ve madencilik sektörüne değinilecek. Konuşmacı profili ise blockchain geliştiricileri ve girişimcileri, hukukçular, uzman ve danışmanlar, akademisyenler devlet kurumlarının temsilcileri, teknoloji liderleri aynı zamanda kripto sektörün twitter ve Youtube’da tanınmış yüzlerini de ağırlayarak programı daha renkli bir hale getirmekteyiz, bazı isimler ise ilerleyen günlerde kesinlik kazanacak.”

Gerçekleştirilecek CCT Blockchain Summit’de, blockchain teknolojisi kadar kripto paralara da değinileceğini, ve derinlemesine inceleneceğinden bahseden Şerifoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“6 Mayıs’da gerçekleşecek CCT Blockchain Summit’de blockchain kadar kripto paralara, madenciliğe, analiz yapma ve grafik okumaya, hukuksal boyutlara ve medya tarafına da değineceğiz. Bu sayede blockchain ve kripto paraları tüm alt başlıkları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirmiş ve konuşmuş olacağız.”

Kesinleşmiş katılımcıların isimlerini sorduğumuzda etkinlik yöneticisi Yasin Şerifoğlu:

“CCT olarak bizler öncelikle blockchain ve kripto paralar ile ilgilenen kurum ve kişileri, aynı zamanda da uzmanları bir araya getirerek sektöre katma değer sağlamayı hedeflemekteyiz. Ağırlayacağımız 22 önemli isimlerden şuana kadar açıklananlar şu şekilde:

  • CEMİL ŞİNASİ TÜRÜN (Defterhane kurucu Ortağı&Blockchain Girişimcisi)
  • GÖKHAN SEÇKİN (Kimlic CEO)
  • SİMA BAKTAŞ (GlobalB Law Hukuk Bürosu Kurucusu)
  • KADİR KURTULUŞ( BLASEA Y.K.B&Copyrobo Kurucu Ortağı)
  • ONUR GÖZÜPEK (Kripto Para Uzmanı&Danışman)
  • EYLEM CÜLCÜLOĞLU (Kripto Para Grafik Analiz Uzmanı)
  • BERK ŞENGÜL (Koin Bülteni Kurucu)
  • FATİH TAŞDEMİR (Koin Bülteni Kurucu)
  • SEDAT BÜYÜK (Vergi Uzmanı)
  • NEJDAT DELİOĞLU (Youtuber & Mining Yatırımcısı)
  • @sharkcrypto (Trader&Kripto Fenomen)
  • @BadCryptotrader (Trader&Grafik Yorumcusu)
  • @bitcoin_delisi (Trader&Kripto Fenomen)
  • @RCBtrading (Trader&Kripto Fenomen)
  • @CryptoKemal (Trader&Kripto Fenomen)

Etkinliği düzenleme nedenleri konusunda sorduğumuz sorulara ise Şerifoğlu, genel anlamda Türkiye’de blockchain ve kripto para bilincini uyandırmak, sektöre katma değer katmak ve katılımcılara uzman konuşmacılar ile vizyon katmayı hedeflediklerini belirtti:

“Bu dev etkinliği yapmamızın birçok nedeni var. Bunlardan birkaçı Türkiye’de blockchain teknolojisi ve kripto paralar hakkında, ilgili firmalardan tutun da meraklısına kadar bilgi eksikliği söz konusu, biz düzenlediğimiz etkinlik ile bu firmaları, blockchain meraklılarını, geliştiricileri, akademisyenleri ve alanında uzman kişileri bir araya getirerek kişi ve kurumlara ivme katmayı hedefliyor ve bu alanda gerçekleştirmeyi planladıkları projelerini hayata geçirmelerinde destek noktası olmayı amaçlıyoruz. Katılımcılarımız, sektörde kabul görmüş saygın bireylerden oluşan konuşmacılarımız aracılığı ile ele aldıkları konularda kendilerini geliştireceklerini ön görüyoruz.”

Kripto paralara yapılan yatırımlar ve ICO projeleri hakkında yatırımcılar tarafından atılan adımlara değinerek:

“Bir yandan da kripto para sektöründeki bilgi kirliliği dikkatimizi çekiyor yanlış ve yersiz yatırım yapılan birçok koin ve ICO projeleri mevcut, hal böyle olunca Türkiye’deki öz sermayelerimiz dış piyasaya çıkarak eriyor, etkinlikte uzman kripto para tüccarları ve kripto para alanında fenomen olmuş isimler ile birlikte nasıl daha sağlıklı ve nokta atışı yatırımlar yapılabileceğine yönelik bilgi paylaşımları olacağını düşünüyoruz.”

şeklinde açıklamalar yaptı.

Böylesine büyük bir programda kendileri ile işbirliği yapan firma ve kurumların olup olmadığına yönelik yönelttiğimiz soruya:

“Tabiki de, destekçilerimiz gün geçtikçe çoğalmakta, başta İstanbul Üniversitesi Teknokent en büyük destekçimiz olarak ‘Stratejik Ortağımız’ olmuştur, bu teknolojik zirvede, yanımızda teknolojinin kalbi olan teknokentlerden birisinin olması mutluluk verici, işbirliği yapmak isteyen firmalarla görüşmeler sağlıyoruz.”

Son olarak CCT logosunun tasarımı konusunda “bir anahtar ve anahtar deliği” mesajı verildiğini sezdiğimizi belirttiğimizde Şerifoğlu:

“Evet logomuzun kısaltması (CCT) bir anahtarı simgelerken ‘etkinliğimizi’ ifade ediyor, logomuzun ikonu ise simgelediği anahtar deliği ve barındırdığı ağ yapısıyla ‘blockchaini’ ifade ediyor. Bu bağlamda bu etkinlik blockchain teknolojisine açılan kapının anahtarı.”

22 konuşmacının, 600’den fazla dinleyicinin katılmasının planlandığı CCT Blockchain Summit 6 Mayıs Pazar günü Cemil Bilsel Salonunda gerçekleşecek.

Ayrıntılar için cryptocointurkey.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp iletişim hattı: +90 555 010 51 23

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment