Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kişisel Yatırımcıların Bitcoin’e İlgisi Artıyor

Bloomberg’den gelen “Bitcoin Çılgınlığı” adlı yeni bir rapora göre, kişilerin mal varlığını yöneten servisler Bitcoin yatırım istekleriyle bombalanıyor. İsteklerdeki artışın nedeni ise tabii ki Bitcoin’in son zamanlardaki inanılmaz derecedeki yükselişi. Yatırımcıları yeni bir yatırım sınıfı sayılan Bitcoin’e karşı olan ilgisi her geçen gün artıyor.

2017 yılından önce kara borsa para birimi olarak adlandırılan Bitcoin’in bu yıl kitleler tarafından gördüğü ilgi herkesin ağzını açık bıraktı. Fiyattaki patlamayı farkeden işletmeler, çeşitli Bitcoin işlemleri bile başlattı. Bunun en büyük örneği ise Chicago Merchantile Exchange (CME) şirketi tarafından sunulan Bitcoin futures işlemleri.

Aslında bu kişisel muhasebe servisleri dijital para birimlerinin bir yatırım aracı olarak kullanılmasına risk nedenleriyle karşı olsalar da müşterilerin Bitcoin piyasasına olan talebi karşılıksız bırakılmıyor. Ancak bu servislerin büyük bir çoğunluğu yapılan yatırımın biraz kar edilince bir an önce çekilmesi gerektiğini düşünüyor.

Grimes and Co. adlı yatırım danışmalığı şirketinin başkanı Kevin Grimes’ın yaptığı açıklamaya göre, yapılan yatırım ikiye katlandığında orijinal miktarın çekilmesi gerekiyor. Grimes bunu dese de kripto paralarda belirli bir yatırımın kesinlikle olması gerektiğini belirtmeyi de ihmal etmedi:

“Bitcoin’e gülüp geçmek gelecekte çok büyük bir hata olabilir. Bitcoin’in sıfıra gidip bir dolandırıcılık olduğu ortaya çıkabilir, ancak gelecekte kimsenin düşünmediği rakamlara çıkması da bir olasılık.”

Bitcoin, fiyatı 100$ olduğundan beri “daha yükselmez” gibi yorumlar alıyordu. Şimdiyse fiyatı 8000 $’ın üstünde. Başka yorumculara göre, Bitcoin’in bu yıl yükselen ünü fiyatın artmasının önemli bir sebebi olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment