Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore Blockchain Topluluğu, Kore’nin Kripto Para Borsalarına ‘Düzeni’ Geri Getirecek

Güney Koreli bir blockchain endüstri kurumu, kripto para borsaları piyasasına belirli standartlar getirmek için, oto-düzenlemeler içeren bir sistem önerdi.

Salı günü yapılan bir basın konferansında, 2017 yılında endüstrinin içerisindeki şirketler tarafından kurulan Kore Blockchain Topluluğu, borsa üyelerinin en azından 2 milyar Kore won’unu (yaklaşık 1.8 milyon dolar) ellerinde tutmalarını zorunlu kılacak ve buna ek olarak topluluk ile mali bilanço ve denetim raporu paylaşmasını da zorunlu hale getirecek bir takım kurallar sundu.

Güney Kore haber kaynağı olan Yonhap’ın haberine göre, Bithumb, Coinone, Gopax, OKCoin Korea and Huobi Korea da dahil ülkedeki 14 kripto para borsasına uygulanabilir olan yeni kurallar, yürürlüğe girdiği taktirde, üyelerin kullanıcı işlemlerinin kayıtlarını 5 yıla kadar tutmalarını da zorunlu hale getirecek. Borsalar aynı zamanda herhangi bir anormal işlem olduğu taktirde duyurmakla da yükümlü olacaklar.

Bu kurallar geçenlerde ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından yürürlüğe konulan kara para aklamayı önleme sisteminin etkisini daha geniş bir bölgeye yaymak ve tesirini kuvvetlendirmek için yapılmakta.

Birliğin başkanı olan Jeon Jae-jin’in açıklamaları ise şu şekilde:

”Ülke içindeki kripto para borsaları piyasasına gereken düzeni ve standartları öz-denetime sahip bir sistem ile getireceğiz. Kullanıcıların korunması için bir teminat sağlayarak, mal varlığı güvenliğini tamamen kontrol altına alacağız.”

Güney Kore’deki borsa endüstrisini oto-düzenleme altına sokmayı amaçlayan bu hareket aynı zamanda geçenlerde yerel kripto para borsalarının piyasayı temizlemek adına ettikleri yemin açıklaması ile de sırt sırta vermiş durumda.

Bu amaçla, önerilen kurallar bütün kripto para borsalarının içeriden bilgi ticaretini engellemek amacıyla, ICO’lar aracılığıyla piyasaya sürülen yeni tokenların listelenmesini değerlendirmek için de özel bir komite kurmasını gerektirmekte.

Buna cevap olarak OkCoin Korea tarafından yapılan bir açıklamada şunlar söylendi:

”Bunun için bütün kriterleri karşılamayı ve KBA tarafından getirilen yeni kurallara tamamıyla uymayı planlıyoruz.”

Buna ek olarak bir başka kripto para borsası olan Coinone yetkilisinin dile getirdikleri ise şöyle:

”Bu yeni düzenlemelere kesinlikle olumlu bakıyoruz ve bu hareketin güvenilir bir blockchain eko-sistemi oluşturması ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu düşünüyoruz. Bu çabanın bir parçası olarak, Coinone çoktan içsel sistemlerini ve organizasyonlarını kripto para ticareti için şeffaf bir hale getirdi.”

Yonhap’a göre, kuralların son hali önümüzdeki ayın sonlarında netleştirilecek. Bunun olması için bütün borsa üyelerinin ilgili dokümanları Haziran 8’e kadar teslim etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment