Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’de Bir Kripto Para Borsasının Yöneticileri, Zimmete Para Geçirmek Suçlaması İle Tutuklandı

Güney Kore’de işlem gören kripto para borsalarından biri olan Coin Nest isimli borsanın kurucu ortağı ve CEO’su Kim Ik-Hwan, ülkenin başkenti Seoul’de, zimmete para geçirmek ve sahtecilik suçlarından, iki çalışma arkadaşı üst düzey yönetici ile birlikte tutuklandı.

Güney Kore medyasından gelen haberlere göre, Ik Hwan ve arkadaşlarının, müşterilerin hesaplarındaki kripto paraları kendi kişisel hesaplarına geçirdikleri, bu sayede milyonlarca dolar kazandıkları ve bu sebeple tutuklandıkları belirtildi.

Güney Kore tarihinde ilk kez bir borsanın en üst düzey yöneticileri tutuklanırken, haber geniş bir yankı uyandırdı. Son gelen verilere göre, Coin Nest, günlük işlem hacmine göre ülkenin en büyük altıncı kripto para borsasıydı ve portföyünde tam 500 bin kayıtlı kullanıcı yer alıyordu.

Ülkede faaliyet gösteren irili ufaklı 33 kripto para borsası için uyulması gereken kuralları belirleyen kurum olan Güney Kore Blockchain Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise, soruşturma sürecine saygıdan dolayı şu aşamada bir şey yapılmayacağı ancak konunun takipçisi olunacağı belirtildi. Federasyonu’nun önümüzdeki dönemde, Coin  Nest’i birlikten çıkarıp çıkarmayacağı yönünde bir karar alacağı da açıklandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında hayata başlayan ve arkasında Bitmain gibi güçlü yatırımcıları bulunduran Coin Nest’in ortalama değeri ise 100 milyar won olarak görülüyor.

Coin Nest ekibinden konuyla ilgili Perşembe günü yapılan açıklamada ise, profesyonel bir yönetim sisteminin kurulduğu ve bu sistemin yatırımcıların gönül rahatlığı ile ticaret yapmasının önünü açacağı ifade edildi.

Coin Nest, Güney Kore polisi tarafından şüpheli para transferleri sebebiyle yakın incelemeye alınan üç borsadan biriydi. Bu tutuklama haberlerinin ülkedeki kripto para denetiminin sıkılaşmaya başladığına delalet olduğu yorumları yapılırken, ülkedeki yerel otoriteler geçtiğimiz günlerde 12 kripto para borsasına uyarılarda bulunarak müşteri koruma hizmetlerini geliştirmeleri gerektiğini belirtmişti.

Güney Kore hükümeti, kripto paraların düzenlenmesi konusunda belki de en ağır ve cesur adımları atarken, geçtiğimiz yılın sonunda da anonim kripto para ticaretine yasak getirmiş ve bu kararın ardından 6 büyük banka da eşleştirilmiş kimlik onaylama sistemine geçildiğini açıklamıştı.

Ayrıca Güney Kore’nin komşu ülkesi Japonya’da da, Coincheck hacklenmesinin yankıları sürerken, Japon hükümeti, kripto para borsalarını çok sıkı denetim altına almış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment