Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Kaynaklı bir Uygulama Testi Düşünüyor

IBM blockchain ile yazılım aplikasyonları test etmeye niyetlenmiş gibi gözüküyor.

Salı günü ABD Marka ve Patent Ofisi‘nin yayınladığı patent başvurusuna göre, IBM, madencilerine bir görev verebilecekleri ve verilen görev tamamlandıktan sonra onları bitcoin veya başka bir kripto para ile ödüllendirecekleri ”uygulamaların testinde kullanılabilecek basit ve güvenli” bir blockchain test yapısını duyurdu.

IBM’e göre böyle bir sistem güncel bulut temelli test yapılarına kıyasla maliyeti azaltabilir.

Metinde yazılana göre, ”Yazılım otomasyonu testleri, yeni yazılım uygulamalarının gerektirdikleri ve karışıklıkları artmaya devam ettikçe daha çok donanım ağırlıklı bir hale geldi.”

”İstenilen sıklıkta otomasyon testlerini uygulayabilmek, test vakaları ve yazılım sayıları arttıkça bu artışa eşdeğer bir şekilde artacak geniş donanım havuzu gerektirmektedir.”

2016 yılının Aralık ayında yayınlanmış olan bu belge, üç bölümden oluşan bir teklif içermektedir. İlk bölümde ”uygulamayla ilişkili bir paketi” test edebilmek için gönderilmesi gereken komutun, ”sözleşme belgesi” gibi akıllı sözleşme yoluyla bir ağ yoluna yapılabileceği bir yöntemi detaylandırıyor. Bu akıllı belge ”test vakalarını uygulamak ve ödül” için gereken bütün bilgileri sağlıyor.

Dosyada ayrıca bu uygulama testi paketi hakkında daha genel bilginin ”bütün bir P2P ağı kılavuzu” adıyla yayınlanabileceği belirtilmektedir.

Bu yöntem ayrıca bu testleri ve bu testlerden alınan sonuçları blockchain üzerinde tutmayı da içerebilir.

Bununla bağlantılı olarak, IBM, test isteğini ağdaki düğümlere gönderen aktarıcı, bu test ve işlemcinin sonuçlarını alıp, daha sonra bu sonuçları blockchain üzerinde kayıt altına almaya programlı bir vericiyi de içeren bir aparat üzerinde düşünmektedir.

Dosyada son olarak, bir test isteğini işlemciye ileten komutları depolamak ve test sonuçlarını almak veya onları blockchain üzerinde kayıt etmek için gerekli bir ”kalıcı bilgisayar” tanımı geçmektedir.

2013 yılında, IBM, dijital para birimlerinin değerini izlemek için blockchain bağlantılı bir patent başvurusunda bulunmuştu. Dosyada geçene göre bu blockchain, her bir dijital parayı hem yasa dışı kullanımını hem de para biriminin değeri hakkında daha doğru bir tahminde bulunabilmek için izleyecekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment