Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’de Bitcoin Borsalarına Ceza Uyarısı

Güney Kore, Bitcoin borsalarına ceza uyarısında bulundu. Kara para aklamayı önleme (AML) kurallarına uymayan kripto para borsaları ceza alacak.

Güney Kore’nin en büyük finansal regülatörü kabul edilen Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kara para aklama kuralları çerçevesinde kripto para borsalarına yeni cezalar getirdi. Korea JoongAng Daily haberine göre, bu yeni cezalar 20 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

Üç ihlalden söz ediliyor

Regülatör, kripto para borsaları ve dijital hizmet sağlayıcılarını iç kontroller, bilgi ve veri saklama olmak üzere 3 temel ihlalden cezaya tabi tutacak. Bu ihlallere örnek olarak şunlar gösteriliyor:

  • İç işlere ait bilgilerin tutulmaması, şüpheli transfer işlemlerinin ya da çok yüksek meblağlı işlemlerin bildirilmemesi, müşterilerin işlem kayıtlarının ayrı bir yerde tutularak belgelenmemesi.
  • Kimliği doğrulanmamış müşterilerin borsada işlem yapmasına izin verilmesi.
  • Borsa yetkililerinin borsaya ait bir bilgi veya veriyi saklamaması, bunları üçüncü kişilerle paylaşması ve borsada çalışanları eğitmemesi.

Cezalar nasıl olacak?

Haberde, cezanın maksimum miktarının ihlalin oranına göre değişeceği belirtiliyor. Bunun yanında, ihlalin gerçek bir hata sonucu olup olmamasına bağlı olarak para cezasının %50’ye kadar düşürülebileceği belirtiliyor. The Block haberinde, FSC’nin büyük şirketlere %50, küçük şirketlere ise %50’den fazla ceza indirimi yapabileceği ifade edilmekte.

Bitcoin vergisi getirecekler

Güney Kore, 1 Ocak 2022 itibarıyla Bitcoin işlemlerinden %20 oranında vergi alacağını açıkladı. Yatırımcılar, kripto para kazançlarını gelir tablosunda göstermek zorunda kalacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!