Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrailli Şirket Grayscale Bitcoin Trust ile Parasını İkiye Katladı

İsrail’deki Altshuler Shaham adlı bir emeklilik şirketinin, Grayscale Bitcoin Trust’a geçen yılın ikinci yarısında 100 milyon dolar yatırım yaptığı açıklandı. Şirket GBTC’ye yatırım yaptığı sırada, Bitcoin fiyatı 21.000 dolar düzeyindeydi.

Yerel haber kaynağı Globes’a göre Altshuler Shaham, İsrail’deki kurumsal şirketler arasında en büyük Bitcoin yatırımını yapan isim oldu. Yönetimi altında 50 milyar dolarlık varlık bulunduran şirket, ülkenin en büyük yatırım kuruluşlarından biri.

Parasını ikiye katladı

Şirket kurucusu Gilad Altshuler, GBTC’ye yatırım yapmadan önce birkaç aylık bir onay ve değerlendirme sürecinden geçtiklerini açıkladı. Altshuler Shaham, Bitcoin fiyatının yaklaşık 21.000 dolar olduğu tarihlerde 100 milyon dolarlık GBTC satın aldı.

Yatırım devi, aradan geçen süreç içerisinde parasını 100 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkardı. GBTC’lerinin üçte birini sattıklarını söyleyen Altshuler, portföyün güncel değerini yaklaşık 150 milyon dolar olarak açıkladı.

BTC ve ETH cüzdanları var

Yatırım kararı almadan öncesine ilişkin, “Bitcoin fiyatının o kadar hızlı yükselmesi, bizi biraz tedirgin etmişti.” diyen Altshuler, şirketin yeniden GBTC alıp almayacağı sorusuna “Fiyata bağlı.” diyerek yanıt verdi.

CoinDesk’in haberine göre Shaham Altshuler bünyesindeki bir birimin, içinde ne kadar coin olduğu bilinmeyen BTC ve ETH cüzdanları bulunuyor.

Digital Currency Group, dün Grayscale Bitcoin Trust’a 250 milyon dolar yatırabileceğini açıklamıştı. Bitcoin fiyatı, bu haber sonrası kısa süreliğine 57.000 doları aştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!