Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Başkanından Bitcoin Yorumu: “Talep Büyüyor”

Goldman Sachs Başkanı ve COO’su John Waldron, banka müşterilerinin Bitcoin’e eskisine kıyasla daha fazla talep göstermeye başladığını açıkladı. Bankanın Bitcoin’e yönelik planlarından bahseden isim, “Değerlendirme” aşamasında olduklarını söyledi.

Goldman Sachs Başkanı John Waldron, çarşamba günü Reuters’a konuştu. Banka, Bitcoin için 2018’de kurup sonradan kapattığı işlem masasını bu ay yeniden faaliyete soktu.

Bitcoin’e talep büyüyor

John Waldron, Goldman Sachs müşterilerinin Bitcoin’e “daha fazla talep göstermeye” başladığını açıkladı. Banka, 280 müşterisinin katıldığı bir Bitcoin anketi düzenlemiş, bunların %40’ının kripto para piyasasına giriş yaptığını açıklamıştı.

Goldman Sachs Başkanı, banka olarak müşterilere sunabilecekleri hizmetler konusunda regülasyonlara bağlı olduklarını açıkladı. Müşterileri adına dijital varlık saklayabilen Amerikan bankaları, bunu SEC’ye tabi olacak şekilde yapıyor.

Bankalar için alım-satım kısmında bazı belirsizlikler bulunurken, Goldman Sachs’in konuyu “değerlendirmeyi ve incelemeyi sürdürdüğü” açıklandı.

Dijital paralar için “patlama” yorumu

Dijital paraların yasal durumuna ilişkin ilgili regülatör ve merkez bankaları ile görüşme halinde olduklarını söyleyen Waldron, bu türdeki paraların pandemi sonrası daha yaygın kullanılmaya başladığını dile getirdi.

Özellikle online ticarete yönelimde bir artış gören isim, bu trendin devam etmesini ve dijital para kullanımında bir “patlama” yaşanmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!