Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beş Bin Bitcoin Yedi Yıl Sonra Harekete Geçti

2013 yılından beri kullanılmayan bir Bitcoin adresi, yedi yıl aradan sonra ilk kez işlem yaptı. Bu balinanın tek seferde 280 milyon dolarlık Bitcoin transferi yapması, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Whale Alert tarafından yapılan paylaşıma göre, eski bir Bitcoin balinası harekete geçti. Blockchain verileri, bu cüzdanın adresinin 17na83aXEao3jfXJXEN4uuvchgAjg1Mw1S olduğunu gösteriyor.

5.000 Bitcoin transfer edildi

Bu adres, Bitcoin ağındaki ilk işlemine 8 Kasım 2013 tarihinde imza attı. Aynı gün içerisinde yaklaşık 5.000 adet Bitcoin aldığı tespit edildi.

29 Temmuz 2014’ten 14 Şubat 2021 tarihine kadar birçok işlemin alıcı kısmında yer alan adres, Kasım 2013’ten beri aktif bir şekilde kullanılmıyordu.

bitcoin-balina-harekete-gecti

Bitcoin balinası, 11 Mart günü yedi yıl aradan sonra ilk kez işlem yapıp yıllar önce aldığı bu 5.000 Bitcoin’i başka bir adrese transfer etti. İşlemin anlık değeri, 276 milyon 735 bin dolara denk geliyor. Türk lirasıyla, 2 milyar liradan fazla.

Sosyal medyada büyük ilgi gördü

Blockchain verilerine göre bu transfer için 33 dolar gibi bir işlem ücreti ödendi. Paranın gönderildiği cüzdan adresi, 1BoHTYLm8myeCfvkFZYZVcX5WjHTfY6Nae oldu.

Bu işlemi sosyal medyada yorumlayan isimler, bu cüzdanın şifresinin “unutulmuş” ve yedi yıl aradan sonra “bulunmuş” olabileceğini öne sürdü. Bu Bitcoinleri bulan veya yeniden kullanan kişi için, “Artık emekli oldu.” yorumu yapan da vardı.

bitcoin-balina-emekli

Bazı kullanıcılarsa işlemin bir borsa cüzdanına değil, yine kişisel amaçla kullanıldığı düşünülen yeni bir cüzdana gönderildiğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!