Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’de Madencilik İçin Ucuz Elektrik Kullandığı Saptanan 14 Kişi Tutuklandı

Güney Kore polisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir operasyonla Bitcoin madenciliği için ucuz enerji kullandığı tespit edilen, 13 farklı şirketteki 14 kişiyi tutukladı.

Güney Kore basınında konuyla ilgili çıkan haberlere göre, Bitcoin madenciliği yapmak için ucuz fabrika elektriği kullandığı tespit edilen kişilerin, ülkenin Güney Batısı’nda yer alan Gwangju şehrindeki 4 farklı binada iş yaptıkları belirtildi.

Konuyla ilgili Gwangju Polis Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, ucuz elektrik fiyatlarını kötüye ve yasa dışı yollar için manipüle ettikleri tespit edilen 14 kişinin tutuklandığı ifade edildi.

Madencilik yapan bu insanların, özellikle hükümetten çeşitli sebeplerle %10’luk bir elektrik indirimi alan kurumları mesken tuttuğu ve aynı zamanda bu merkezdeki ofisler için de daha düşük kiralar ödedikleri iddia edildi.

Tutuklanan 14 kişinin yaklaşık 100 ila 350 arasındaki madencilik ekipmanını binalara kurdukları ve Mayıs 2017’den bu yana kesintisiz olarak Bitcoin madenciliği yaptıkları belirtildi.

Madencilik yapılan 6 merkezin Hanam Industrial Complex’te yerleştiği ;kalan 7 merkezden 3’ünün Nano Industrial Complex’te, 3’ünün Pyeongdong Industrial Complex’te saptandığı belirtilirken bir de Jingok’ta bu işi yapan kişilerin saptandığı açıklandı.

Güney Kore’de, bu yaşanan olay daha önce de çeşitli şekillerde karşımıza çıkmış; ucuz elektrik fiyatlarını fırsat bilen birçok kişi, bu merkezlerde Bitcoin madenciliği yapabilmek için kolları sıvamıştı.

Daha önce Güney Kore’deki dev bir elektronik satış şirketi, satıcılarının Bitcoin madenciliği yapmasını yasaklayarak gündeme gelmişti.

Yongsam Market adındaki elektronik ürün satış şirketi, kurum içinde artan elektrik masrafını ve ekosisteme olan zararlarını göz önünde bulundurarak, madencilik işlerinin yasaklandığını belirten bir metni, kamu oyu ile paylaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment