Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koreli Kripto Para Borsası Sosyal Medyada P2P Ödeme Sistemini Başlatıyor

Güney Koreli kripto para borsası Bithumb, sosyal medya siteleri ve bloglar dahil olmak üzere sosyal medya için bir P2P ödeme platformunu başlatıyor. Borsa ayrıca 600 markaya ait 12.500 çeşit ödül kuponları satacak.

**P2P: müşterilerin hesaplarından veya kredi kartlarından karşı tarafın hesabına internet veya bir uygulama aracılığıyla para gönderebilmesinin sağlayan sistem

Sosyal Medya Kripto Para Ödeme Sistemi

Güney Kore’deki ikinci en büyük kripto para borsası olan Bithumb geçtiğimiz günlerde bir “sosyal medya için optimize edilmiş bir ödeme platformu” başlattığını duyurdu. Şimdilik SNS Pay olarak adlandırılan bu P2P platformu, sosyal medya üzerinde sosyal ağlar (SNS) ve blog siteleri üzerinden yapılacak ödemeleri destekliyor. Borsa bu konudaki açıklaması şu şekilde detaylandırdı:

SNS Pay, sosyal medyada kaydı yapılmış ürünleri paylaşma, faturalandırma ve pazarlama desteği içeren bir hizmettir. Özellikle, aynı UI / UX ve sosyal medya içerisinden ödeme yapmaya izin verecek bir sistem uyguluyoruz.

Bithumb, müşterilerinin ürünleri satan bir çevrim içi mağaza aramak zorunda kalmadan sosyal medyada popüler olan malları satın almak için kurdukları bu yeni platformunu kullanabileceklerini açıkladı. Bithumb yetkilisi, “SNS Pay’ın, sosyal medyada alışveriş yapmak için kullanılması sayesinde, satıcının cebine girecek para oranının önemli ölçüde artması beklenmektedir.” diyerek, “SNS Pay’ın, hem ödeme esnasındaki konforu arttırdığını hem de ödeme maliyetlerini düşürdüğünü” sözlerine ekledi.

Güney Kore, aktif sosyal medya kullanıcıları bakımından en yüksek orana sahip ülkeler arasında. Birleşmiş Milletler’in en son tahminine göre 31 Mart itibarıyla mevcut nüfusu 51.118.262. Statista’nın verilerine göre nüfusun% 84‘ü geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreği itibariyle aktif sosyal medya kullanıcısı ve geçen yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 43 milyon insan Kakao Talk’u aktif olarak kullanıyor.

Wincube Pazarlama ile Ortaklık

Geçtiğimiz hafta Bithumb, alış veriş kupon hizmetleri sunan Kore e-ticaret sitesi Wincube Pazarlama ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

“Wincube Pazarlama ortaklığı sayesinde Bithumb 600 markadan 12.500 çeşit cep alış veriş kuponunu hediye sertifikalar yoluyla satacak” diye açıklayan Bithumb, müşterilerin ticaret sırasında elde ettikleri kripto paraları veya hediye satın için  Kore parasını kullanabileceklerini ifadelerine ekledi. Bithumb şu anda bitcoin, ripple, eter, eos, icon, qtum, tron, eternum classic, vechain, bitcoin cash, litecoin, bitcoin gold, monero, dash ve zcash gibi 15 kripto paranın ticaretini sunmakta.

Borsa konu hakkında:

Kripto paraların sadece yatırım aracı olma dönemini bitti. Artık gerçek paraların sahip olduğu işlevi yerine getirmeye başlayacak.

diye ifadede bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment