Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koronavirüs Visa’yı da Vurdu

Dünya genelinde birçok insan Koronavirüs nedeniyle kendisini eve kapadı ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya başladı. Görünüşe göre bu sosyal izolasyon süreci KOBİ’leri etkilediği gibi Visa’yı da olumsuz etkiledi.

Daha Az Harcıyorlar

Bloomberg’ün haberine göre Visa kullanıcıları kartlarıyla normalden daha az harcama yapmaya başladılar. ABD’deki tüketiciler Visa kartlarıyla %4 oranında daha az harcama yaparken bu oran dünya genelinde %19’a kadar çıktı. Fakat 1 Ocak-28 Mart tarihleri arasında yapılan işlem sayısında artış görüldü. Visa bu konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Birçok ülkede sosyal izolasyon ve karantina uygulandığı için özellikle seyahat, restoran, eğlence ve yakıt harcamalarında sert bir düşüş yaşandı.”

Şirket Gelirleri Azalıyor

Visa’nın gelirleri bu ay içerisinde özellikle Asya’daki gelişmeler yüzünden azalmaya başlamıştı. Asyalı Visa kullanıcıları kartlarını daha az kullanmaya başlamış ve Visa bu yüzden ikinci çeyrekteki beklentilerini düşürmüştü. Fakat artık sadece Asya’daki değil Dünya genelindeki Visa kullanıcıları daha az harcama yapıyorlar.

İnsanlar Koronavirüs yüzünden daha az harcama yapmaya başladıkarl için Visa’nın gelirleri de azalmaya başladı. Şirket bu yüzden bu yılın ikinci çeyreğindeki gelir beklentilerini düşürmek zorunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment