Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mısır’da Para Çekim İşlemlerine Limit Geldi

Dünya genelinde birçok insan Koronavirüs yüzünden para çekmeye, yatırımlarını nakit paraya çevirmeye başladı. Çünkü insanlar olası bir kriz anında nakit para konusunda herhangi bir sorun yaşamak istemiyorlar.

Özellikle ABD’deki vatandaşlar son zamanlarda paralarını banka hesaplarından çekmeye başladılar. Hatta ABD bankaları sırf bu yüzden bir krizin eşiğinde olabilirler.

Buna benzer bir durum Mısır’da da yaşanıyordu. Mısır’daki insanlar ‘ne olur ne olmaz’ düşüncesiyle bankalardan para çekmeye başlamışlardı. Ama Mısır Merkez Bankası bu işlemlere bir kısıtlama getirdi.

Kısıtlama Geldi

Mısır Merkez Bankası ülkedeki para yatırma/çekme işlemlerine yeni bir kısıtlama getirdi. İnsanlar artık bu limitin üstünde işlem yapamayacaklar.

Yerel kaynaklar tarafından aktaırlan bilgilere göre ülkedeki vatandaşlar bundan böyle banka hesaplarından ve ATM’lerden günde en fazla 10 bin Mısır Lirası çekebilecekler. Bu hemen hemen 4 bin 200 liraya denk geliyor.

Ülkedeki şirketler ise banka hesaplarından günde 50 bin Mısır Lirası değerinde para çekebilecelker. Ancak eğer o şirket çalışan maaşlarını ödemek için para çekiyorsa bu limit geçerli olmayacak.

Mısır Merkez Bankası bu kararı Koronavirüse karşı bir önlem olarak aldı. Ülkedeki yetkililer insanların olası bir kriz anında bankalara hücum etmelerini önlemek için bu işlemlere kısıtlama getirdiler. Hatta Merkez Bankası insanları banknot kullanmaktansa elektronik ödeme işlemlerine yönelmeye çağırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment