Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KPMG: Kripto Paralar Artık Hükümetlerin de İlgisini Çekiyor

Dünyanın en büyük dört denetim firmasından biri olarak gösterilen KPMG’ye göre fintech dünyasında yılın ikinci yarısında izlenmesi gereken en önemli trendlerden biri, kripto para piyasasındaki regülasyonlar olacak.

KPMG, fintech dünyasındaki trendleri incelediği raporunda bu yılın ilk yarısına damga vuran şeylerden birinin, “artık startup ve yatırımcıların yanı sıra hükümet ve regülatörlerin de ilgisini çeken kripto paralar” olduğunu açıkladı.

Kripto para sektörüne 2021’in ilk altı ayı içerisinde birleşme ve satın alma, girişim sermayesi gibi yöntemlerle toplamda 8.7 milyar dolar yatırım yapıldığı, bunun 2020’deki 4.3 milyar dolarlık sayıyı ikiye katladığı açıklandı.

kpmg-kripto-para-blockchain-yatirimlari-h1-2021

Kurumsal yatırımcı kriptoyu artık daha iyi anlıyor

Kripto para ekosisteminin yılın ilk yarısında hareketlilik bakımından “patlama yaşadığını” belirten KPMG, bunun yılın geri kalanına da yansımasını ve kripto para piyasasındaki “yatırımcı grupların, çeşitlilik bakımından artmasını” bekliyor.

KPMG Singapur’un fintech yöneticisi Anton Ruddenklau, “Kripto paralar bence en az bu yılın sonuna kadar yatırımcılar arasında çok revaçta olacak.” dedi.

Blockchain ve kripto para sektörünün geçen yıla kıyasla “olgunlaştığının” belirtildiği raporda şu ifadelere yer verildi:

“Yatırımcıların bu sektör hakkındaki farkındalığı ve bilgi seviyesi artıyor, yatırımcılar artık sadece kripto varlıkları değil onlara ek olarak sektördeki custody gibi prosedürleri de eskisine kıyasla çok daha iyi anlıyorlar.”

Önümüzdeki aylarda özellikle ABD, Almanya ve Asya bölgelerindeki kripto para pazarının hareketli olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!