Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken Açıkladı: FTX veya Alameda’ya Maruz Kalmadı Ancak Ellerinde FTT Bulunuyor

ABD merkezli kripto para borsası Kraken, çöküş sırasında elinde FTX Token (FTT) bulunmasına rağmen şirketin maddi olarak etkilenmediği açıkladı.

Kraken cephesinden FTX’in çöküşüne dair açıklamalar geldi. Borsa, FTX ve Alameda Research’e maruz kalmadıklarını ve çöküş sırasında maddi olarak etkilenmediklerini ancak ellerinde 9 bin adet FTX’in yerel token’ı FTT bulunduğunu açıkladı. FTT’yi soğuk cüzdanlarında tuttuğunu belirten borsa, vadeli ya da spot piyasalarında listeli olmayan bu varlık yüzünden herhangi bir maddi zarar yaşamadıklarının altını çizdi.

Görevinden ayrılmak üzere olan Kraken CEO’su Jesse Powell, FTX’in çöküşünün çok büyük bir hasar olduğuna değinirken, kripto endüstrisinin standartlarını yükseltmesi gerektiğini söyledi. İsim vermeden FTX CEO’su Sam Bankman Fried‘i hedef alan Powell konu hakkında sert açıklamalarda bulundu:

İyi ve güvene dayalı doğamız bizi dolandırıcılar için kolay hedef haline getiriyor. Hatta bazıları bize doğrudan kripto için değil kar için burada olduklarını söylüyor ve biz de onları dürüstlükleri için övüyoruz. Yine de söyledikleri kişi oldukları ortaya çıktığında şaşırıyoruz. Kripto camiası olarak standartlarımızı yükseltmemiz gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Circle ve Coinbase’de dahil olmak üzere birçok borsa FTX çöküşünden etkilenmediklerine dair detaylı açıklamalarda bulunmuştu. Kraken’e kıyasla açıklama yapan diğer kripto para şirketleri ellerinde FTT bulundurmuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!