Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken, Banka Onayı Alan İlk Kripto Para Borsası Oldu!

ABD’nin en köklü kripto para borsalarından birisi olan Kraken, banka onayı alan ilk kripto para platformu olarak resmen tarihe geçti. Wyoming Bankacılık Kurulu tarafından Çarşamba günü alınan karar, Kraken’i resmen özel amaçlı mevduat kurumu (SPDI) haline getirdi.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Kraken bu kararla birlikte Wyoming eyaleti içerisinde SPDI bankası olarak hizmet vermeye devam edecek. Wyoming Bankacılık Departmanı yöneticisi Chris Land konu hakkında yaptığı açıklamada Kraken’in 2006 yılından beri eyalet içerisinde kurulan ilk banka olduğunu da belirtti.

Kraken Bir İlke İmza Attı

Yeni kurulan Kraken Financial isimli bankanın genel müdürü David Kinitsky konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Banka halini alarak federal ödeme altyapısına direkt olarak erişim elde ediyoruz ve müşteriler için bankacılık ile fonlama opsiyonlarını daha sorunsuz bir şekilde entegre edebileceğiz.”

Kraken Financial federal ödeme sistemine direkt erişim sunmanın yanı sıra kripto para borsasının başka eyaletlerde çok daha rahat hizmet verebilmesini sağlayacak. Ünlü kripto para borsası artık diğer eyaletlere tek tek anlaşma yaparak gitmek zorunda değil ve regülatörlerden net bir onay almış durumda.

Bu aslında diğer kripto para borsaları için de benzer bir hedefe yönelik teşvik etkisi yaratabilir. Binance U.S. kısa süre önce yayınladığı açıklamada ABD’deki bütün eyaletlere açılma kararı aldığını belirtmişti. Belki de bu planın altında bankacılık kuruluşlarından onay almak yatıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment