Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx’e Neler Oluyor? Çeyrek Milyar Dolarlık Bitcoin Transfer Edildi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan OKEx’in cüzdanlarından 23.000’den fazla Bitcoin çıkması, bütün gözleri bu yöne çevirdi. Söz konusu transferlerin anonim cüzdanlarla gerçekleştirilmesi ise sadece ilgiyi değil aynı zamanda şüpheyi de arttırdı. Peki BTC‘nin 11.000 dolar ile flört ettiği bu anlarda OKEx’in transferlerinin sebebi biliniyor mu?

Balinalar Bitcoin Çekmeye Başladı

OKEx kripto para borsası cüzdanlarından çıkan BTC’lerin parça parça gönderildiği görülüyor. Bazı işlemlerde yukarıdaki gibi 5.000 BTC, bazılarında ise 3.000 BTC aktarıldığı Whale Alert tarafından da onaylandı.

Aslında balinaların Pazartesi günü başlayan toparlanma hareketinden beri bir hayli aktif oldukları söylenebilir. Sadece OKEx kripto para borsasında değil aynı zamanda Binance üzerinde de benzer bir hareketlilik görülmüştü. Haftanın ilk günlerinde Binance cüzdanlarından 13.000’den fazla BTC çıkışı oldu. OKEx üzerinden anonim cüzdanlara aktarılan BTC’lerin toplam değeri 250 milyon doların üzerindeyken Binance borsasından çıkan BTC’lerin değeri de 150 milyon dolara yaklaşmakta.

Normalde bilinmeyen cüzdanlardan borsalara yapılan yüklü işlemler risk teşkil ederken piyasanın çok hareketli olması tam tersi durumda da korku yarattı.  BTC fiyatı ise bu transferlerden sonra %1 daha artış elde ederek 11.000 doların üstüne çıktı ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtladı.

BTC’nin şu an yaşadığı yükselişin bir diğer sebebi de FED Başkanının konuşacağı FOMC toplantısı olabilir. Toplantının sonucuna göre BTC fiyatı sert hareketler yaşayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment